10 καθόλου μηδενιστικές συμβουλές για να αντεπεξέλθεις στην #exetastiki

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να συγκεντρωθείς στο διάβασμα. Πίστεψέ με. Γι’ αυτό είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να τα βγάλεις πέρα και σ’ αυτή την εξεταστική. Όλα θα έχουν τελειώσει πριν καν το καταλάβεις αν ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές! Βγάλε selfie με τις σημειώσεις σου. Γράψε δημόσια κάτι σχετικό με διάβασμα. Έτσι θα φανεί ότι τουλάχιστον προσπάθησες. Όποτε βρίσκεσαι με άλλους ανθρώπους, φρόντισε να γκρινιάξεις για το πόσο φόρτο εργασίας έχεις και πώς σου έχουν βγει τα μάτια από την μελέτη. Έτσι, όταν τελικά αποτύχεις, οι γύρω σου θα νιώσουν τουλάχιστον λίγη συμπόνια.
Γίνε πιο κοινωνικός. Το
ξέρω πως δεν συμπαθείς τους συμφοιτητές σου επειδή είναι πιο ξενέρωτοι από σένα, αλλά μπορεί να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν έχεις εσύ. Στείλε ένα φιλικό καλημέρα, κάνε like σε κάθε κακό τραγούδι που ανεβάζουν, κάνε πρακτικά ό,τι θα έκανες αν ήθελες απελπισμένα να κάνετε σεξ. Ούτως ή άλλως, μέχρι τώρα δεν πρέπει να σου ‘χει μείνει αρκετή αξιοπρέπεια.
Πήγαινε μια βόλτα για να χαλαρώσεις. Παρατήρησε τα αγριεμένα κύματα στην παραλία και προσπάθησε να σκεφτείς πως τα κύματα είναι οι ευθύνες σου— δεν θα σταματήσουν ποτέ να σε κοπανάνε. Συνειδητοποίησε πως η βόλτα δεν ήταν καλή ιδέα και γύρνα στο σπίτι για να ξαπλώσεις. Αν είσαι τυχερός μπορεί να άρπαξες και κρύωμα και κανείς δεν πέρασε μάθημα με μύξες.
Κοιτάξου στον καθρέφτη. Τι βλέπεις; Βλέπεις έναν νικητή της ζωής, ή έναν αποτυχημένο φοιτητή; Πιες αρκετό αλκοόλ μέχρι να μην βλέπεις τίποτα.
Φάε τα αισθήματά σου. Επιλεγόμενο μάθημα; Φτιάξε ένα τοστ. Υποχρεωτικό που το ‘χεις δώσει έξι φορές; Αγόρασε μια τούρτα. Αν έχεις μακριά μαλλιά, μην αρχίσεις να τρως τα μαλλιά σου, είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί τριχόμπαλα στο στομάχι σου και να πεθάνεις. Επίσης μην τρως τα νύχια σου γιατί δείχνει αδυναμία.
Αποδέξου ότι πολεμάς έναν άδοξο αγώνα. Αν διαβάζεις ένα κείμενο με συμβουλές για διάβασμα τώρα, τελευταία στιγμή, έχεις ήδη πρόβλημα. Η αυτογνωσία είναι μια επίπονη διαδικασία, αλλά σου μαθαίνει περισσότερα για την ζωή απ’ όσα θα σου μάθει οποιοδήποτε βιβλίο.
Κλείσε τον υπολογιστή. Αν οι σημειώσεις σου βρίσκονται μέσα στον υπολογιστή, να πας να τις εκτυπώσεις. Αν η εκτύπωση σημαίνει ότι δεν θα ‘χεις λεφτά για να φας τα αισθήματά σου την επόμενη μέρα, σκέψου τις προτεραιότητές σου. Άνοιξε τον υπολογιστή επειδή είσαι εθισμένος στο ίντερνετ και, όσο κι αν πονάει, ξέρεις πως από εκεί πηγάζουν τα περισσότερα από τα προβλήματά σου.
Μην αναλώνεσαι με χαζές σκέψεις. Όχι, δε φταίει το κάρμα σου για όλα αυτά που σου συμβαίνουν, επειδή το κάρμα είναι μια ανθρώπινη επινόηση για να δικαιολογούνται οι αδύναμοι άνθρωποι. Αλλά αν υπάρχει κάρμα, όλο και κάτι θα έχεις κάνει, και ο μοιρολατρικός σου κώλος θα βυθιστεί όλο και βαθιά στην απραξία.
Η καφεΐνη είναι εξίσου σοβαρό ναρκωτικό.

Μάθε να κάνεις αυτό:

Ted fb.com/theodiakos
twitter.com/orf_eas
Keywords
Τυχαία Θέματα