Το Πάσχα στο Ντουμπάι μπορεί να είναι (και) οικονομικό

06:30 6/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Το Πάσχα πλησιάζει και – γιατί όχι;- να μην επιλέξεις να επισκεφτείς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για φέτος; Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλά για το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι και για το τι μπορείς να δεις και να κάνεις εκεί, όμως το emea.gr σου προτείνει τρόπους για να ταξιδέψεις low cost και να περάσεις (σχετικά) οικονομικά μερικές ξέγνοιαστες μέρες στο παραδεισένιο θέρετρο της Σαουδικής

Αραβίας.

Λίγα λόγια για το Ντουμπάι

Το Ντουμπάι είναι ένα από τα 7 εμιράτα και θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με πληθυσμό περίπου 2,2 εκατομμυρίων κατοίκων. Είναι το μεγαλύτερο εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό κέντρο της χώρας, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Έχει δύο λιμάνια, μετρό και μεγάλο διεθνή αερολιμένα, ενώ εκεί εδρεύει και η Emirates Airlines, μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο. Σχεδόν τα πάντα στην πόλη αυτή είναι τεχνητά, ωστόσο εντυπωσιάζουν με τη μεγαλοπρέπεια, την πολυτέλεια και τη λεπτομέρεια που τα περιβάλλει. Παρά το γεγονός ότι η οικονομία του εμιράτου είναι βασισμένη στο πετρέλαιο, πλέον έχει καταφέρει να έχει περισσότερα έσοδα από τον τουρισμό, το επιχειρείν και την οικονομική δραστηριότητα.

Τι θα δεις εκεί

Σίγουρα κάτι διαφορετικό από αυτά που έχεις συνηθίσει να βλέπεις στην Ευρώπη. Πανύψηλα κτήρια και επιβλητικοί ουρανοξύστες σίγουρα θα αλλάξουν όσα πίστευες για τα θαύματα της αρχιτεκτονικής. Η παρακάτω λίστα θα σου δώσει πληροφορίες για τα σημαντικότερα και πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς εάν βρεθείς στο Ντουμπάι.

Burj Khalifa (Μπουρτζ Χαλίφα)

Το ψηλότερο κτήριο του κόσμου, με ύψος 828,5 μέτρα και 160 ορόφους. Ακόμα και για τους υψοφοβικούς, αξίζει να πάρουν το (ταχύτατο) ασανσέρ και να βρεθούν στον 124ο όροφο, από όπου μπορούν να θαυμάσουν από ψηλά τη μεγαλοπρέπεια του Ντουμπάι και να τραβήξουν μοναδικές φωτογραφίες. Ο ουρανοξύστης ξεκίνησε να χτίζεται το 2004 και ολοκληρώθηκε το 2009. Το εισιτήριο για τον ουρανοξύστη κοστίζει 40 ευρώ.

Burj al Arab (Μπουρτζ αλ Αράμπ)

Το μοναδικό ξενοδοχείο στον κόσμο, η πολυτέλεια το οποίου… κοστολογείται στα 7 αστέρια. Έχει ύψος 321 μέτρα και κατατάσσεται ως το τέταρτο ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο. Είναι κατασκευασμένο πάνω σε τεχνητό νησί, 280 μ. Ανοιχτά της παραλίας Τζουμέιρα και ενώνεται με την ξηρά μέσω τοξωτής γέφυρας. Σήμα κατατεθέν, το σχήμα ιστίου της κατασκευής. Ακόμα και αν δεν μπορείς να το υποστηρίξεις οικονομικά, μπορείς να αρκεστείς σε μία βουτιά στην τεχνητή παραλία.

Palm Jumeirah (Παλμ Τζουμέιρα)

Για πολλούς, το όγδοο θαύμα του κόσμου. Το πασίγνωστο νησί που μοιάζει με φοίνικα, μπορεί να είναι κατασκευασμένο μόνο από άμμο και πέτρα, αλλά αποτελεί ένα σύμβολο καινοτομίας και προόδου. Επάνω του είναι χτισμένες πολυτελείς κατοικίες, υποβρύχιες σουίτες, ένα τεράστιο θαλάσσιο πάρκο και ένα δίκτυο από ενυδρεία. Ενδείκνυται για αμέτρητες φωτογραφίες και ατελείωτες ώρες θαυμασμού.

Εκτός όμως από τα βασικά αξιοθέατα, μπορείς να επισκεφτείς το Dubai mall για τις αγορές σου, το αχανές εμπορικό όπου μπορείς να βρεις μαγαζιά για όλα τα βαλάντια, τον περίφημο Miracle Garden, όπου θα συναντήσεις ακόμα και ολόκληρο αεροσκάφος της Emirates φτιαγμένο από λουλούδια και φυσικά, το βράδυ, να περπατήσεις στη μαρίνα του Ντουμπάι και να θαυμάσεις την πολυτέλειά του υπό το φως των άστρων.

Πώς θα πας εκεί

Εάν δεν θέλεις να πληρώσεις μια περιουσία, δεδομένου ότι τα εισιτήρια για απευθείας πτήσεις με την Emirates κοστίζουν περίπου 1.500 ευρώ πήγαινε- έλα, μπορείς να επιλέξεις τη WizzAir για Άμπου Ντάμπι- το οποίο απέχει περίπου μία ώρα από το Ντουμπάι– όπου θα πληρώσεις περίπου 300 ευρώ με επιστροφή εάν κλείσεις τα εισιτήριά σου τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα