Το μέγα ψέμα του debate, η… απέχθεια της Αριστεράς για τις επενδύσεις και η AEGEAN στην πρωτοπορία!

09:01 14/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου είναι λογικό η στήλη να ασχοληθεί με όσα συμβαίνουν γύρω από αυτές και αφορούν / ακουμπούν στις επιχειρήσεις και την οικονομία συνολικά! 

Με ενδιαφέρον λοιπόν είδαμε το περιβόητο Debate των πολιτικών αρχηγών, από το οποίο βέβαια δεν γίναμε σοφότεροι! Αλλά ακούσαμε τις προτάσεις (εκλαϊκευμένα) των κομμάτων, όπως τις εξέφρασαν οι αρχηγοί τους!

Ακούσαμε πολλά! Για παράλληλα νομίσματα,

για Δήμητρες, για άγνωστές δυνάμεις που θα μας σώσουν, για Γιαπωνέζες Παναγίες, για τηλέφωνα κ.α. Ακούσαμε όμως και ένα τεράστιο ψέμα που βγήκε από το στόμα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρώην Πρωθυπουργού (του μακροβιότερου στην εποχή των Μνημονίων), Αλέξη Τσίπρα! 

Μεταξύ άλλων λοιπόν ο κ. Τσίπρας είπε πως 15 εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έχουν καταγράψει (το 2022) ρεκόρ κερδοφορίας για την τελευταία 20ετία. Ως εδώ καλά! Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε την απάντηση του, σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ (προφανώς γιατί η οικονομία είναι το δυνατό του σημείο) λέγοντας πως οι εισηγμένες αυτές εταιρείες είχαν κέρδη 1 δισεκατομμύριο ευρώ η κάθε μία! Δηλαδή αυτές οι 15 εισηγμένες στο ΧΑ εταιρείες (τις οποίες φυσικά δεν ονομάτισε) έβγαλαν (για να το κάνουμε και εμείς πιο λαϊκό το κομμάτι) συνολικά 15 δισεκατομμύρια ευρώ! 

Αυτό λοιπόν είναι ένα τερατώδες ψέμα που δεν έχει καμία βάση! Αρκεί να πούμε στον κ. Τσίπρα πως συνολικά οι εισηγμένες στο ΧΑ εταιρείες (που είναι περισσότερες από 15) έβγαλαν (το 2022) κέρδη ύψους λίγο πάνω από τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ!

Κάποιοι λένε τον Αλέξη Τσίπρα «Πινόκιο», αν και προσωπικά δεν συμμερίζομαι τον χαρακτηρισμό αυτό, αλλά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φαίνεται πως κάνει ότι μπορεί για να επιβεβαιώσει αυτούς που του έχουν δώσει τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό! 

Πρέπει να είσαι πραγματικά άσχετoς με τις βασικές γνώσεις του ΧΑ για να πεις ένα τέτοιο τερατώδες ψέμα, που δείχνει βέβαια πόσο λαϊκιστής και λαοπλάνος είσαι! 

Δεν θα μιλήσω άλλο για τα παράλληλα νομίσματα του κ. Τσακαλώτου και την «Δήμητρα» του κ. Βαρουφάκη, αλλά οι δύο αυτοί κύριοι (που εμφανίζονται ως σοβαροί και γνώστες) διετέλεσαν υπουργοί Οικονομικών της χώρας και είχαν στα χέρια τους (για να μην ξεχνιόμαστε) την τύχη της στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές! 

Παράλληλα (για να μείνουμε στο πεδίο της οικονομίας – επιχειρήσεων), ο κ. Τσίπρας μιλά για την ανάγκη η χώρα μας να κάνει «στροφή» στην Πράσινη Ενέργεια και να εκμεταλλευτεί τον ήλιο και τον αέρα που τόσο απλόχερα της έχει χαρίσει ο Θεός της Ελλάδας (που όλοι επικαλούμαστε). Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του είναι οι πρώτοι / πρώτες που αντιδρούν όταν γίνονται τέτοιου είδους επενδύσεις στην ηπειρωτική ή νησιωτική Ελλάδα! Κάπως το λένε αυτό… αλλά δεν θα ήθελα να το πω! 

Γενικά μπορούμε να πούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς κυρίως) εκφράζει μια απέχθεια για ότι αφορά στην επιχειρηματικότητα, αδιαφορώντας για όσα προσφέρει, έμμεσα και άμεσα, στην Ελληνική Κοινωνία και Ελληνική Οικονομία! 

Και μιας ο λόγος για την Ελληνική Οικονομία, θα πρέπει και η στήλη να δώσει τα εύσημα στην AEGEAN για την επένδυση που βρίσκεται σε εξέλιξη και μεταξύ άλλων αφορά στο πρώτο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα

Με τη νέα επένδυση της AEGEAN με το πρώτο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων, δημιουργείται ο πιο σύγχρονος κόμβος αεροπορικής εκπαίδευσης στη νοτιοανατολική Ευρώπη, τοποθετώντας την Ελλάδα στο επίκεντρο του κλάδου αερομεταφορών. 

Tο πρώτο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα, σε συνέχεια της συνεργασίας της AEGEAN και της καναδικής CAE, αναμένεται να είναι έτοιμο πριν από το τέλος του 2023!

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα