Το κάζο του ΑΝΤ1+ με το Μουντιάλ, το πάρθιο βέλος της ΕΡΤ και ή… σωτήρια πάσα «Μέσι» του Μαξίμου

Συνδρομητική πλατφόρμα ΑΝΤ1+ και Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ – Δεν πήγε και πολύ καλά αυτό, όπως λέει η νεολαία. Βασικά όχι απλώς δεν πήγε καλά, αλλά τέτοιο τηλεοπτικό «κάζο» είχαμε να δούμε από τότε που ο Αυτιάς συνομιλούσε με το μαγνητοσκοπημένο βίντεο του Ψωμιάδη.

Για τους λίγους που δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες, ο ΑΝΤ1+ αγόρασε τα δικαιώματα του Μουντιάλ 2022, το οποίο για πρώτη φορά στα χρονικά διεξάγεται χειμώνα και δεν θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση, και αποφάσισε

να μεταδώσει τα 2/3 των αγώνων από τη συνδρομητική πλατφόρμα του, ΑΝΤ1+. Μίνιμουμ συνδρομής έξι μήνες με 20 ευρώ, έχουμε και ντοκιμαντέρ και αποκλειστικές σειρές για όταν δεν τσουλάει η μπάλα, γκρίνιαξε λίγο ο κόσμος που χρειάστηκε να πληρώσει για να δει Εμπαπέ και Ρονάλντο ενώ έχει ήδη πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά του στην ΕΡΤ αλλά το δέχτηκε. Πίτσα, μπύρα, Μουντιάλ και χαλάλι το 20αρι, αλλά έλα που από το πρώτο παιχνίδι του ΑΝΤ1+ (και ήταν και ωραίο το άτιμο, Αγγλία – Ιράν 6-2, οκτώ γκολάκια μπήκαν) η πλατφόρμα… κατέρρευσε πανηγυρικά υπό τις ιαχές οργής αγανακτισμένων ποδοσφαιρόφιλων.

Με σχετικά γρήγορα αντανακλαστικά ο ΑΝΤ1 άρχισε να «απελευθερώνει» στην ελεύθερη συχνότητά του το ένα μετά το άλλο τα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (και αφού είχαν ολοκληρωθεί δέκα μουντιαλικές αναμετρήσεις, με τις… 9.5 να μεταδίδονται από τον «ελεύθερο» ΑΝΤ1) όταν και παραδέχθηκε οριστικά την ήττα της συνδρομητικής πλατφόρμας του και ανακοίνωσε επισήμως ότι η διοργάνωση του Κατάρ θα μεταδοθεί ολόκληρη από το κανάλι του ΑΝΤ1+. Έδωσε κι ένα «τυράκι» στους άτυχους που πλήρωσαν τα 20 ευρώ, επεκτείνοντας για τρεις μήνες τη συνδρομή τους στον ΑΝΤ1+, περασμένα ξεχασμένα και πάμε σήμερα το βράδυ να δούμε τη λατρεμένη Βραζιλία να παίζει με τους Σέρβους.

Στην ΕΡΤ γέλασαν και τα μουστάκια τους με το στραπάτσο του φιλόδοξου ΑΝΤ1+ και δεν συγκρατήθηκαν, ρίχνοντας ένα πάρθιο βέλος στο κανάλι του Αμαρουσίου με ανακοίνωση – δηλητήριο: «Επειδή η ΕΡΤ δέχεται μια εντελώς άδικη κριτική, ότι δήθεν άφησε να πάρουν το Μουντιάλ τα ιδιωτικά κανάλια, πρέπει να γίνει γνωστή η αλήθεια.

Η ΕΡΤ, στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε τον Μάιο του 2021, διέθεσε το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί ποτέ από τη δημόσια τηλεόραση για να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα του Μουντιάλ του Κατάρ και να μεταδώσει ελεύθερα όλους τους αγώνες στα τρία κανάλια της, όπως γινόταν πάντα.

Ωστόσο, για πρώτη φορά η FIFA αποφάσισε αιφνιδιαστικά να υπάρξει στην Ελλάδα και εναλλακτικός διαγωνισμός, στον οποίο μπορούσαν να μετέχουν και συνδρομητικές πλατφόρμες συνεπωμιζόμενες, έτσι, το συνολικό κόστος με τα ιδιωτικά κανάλια και αποκλείοντας για πρώτη φορά το σύνολο των τηλεθεατών από τη δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες μεταδόσεις αγώνων.

Για να γίνει ακόμη πιο σαφές ότι κανένας δεν επέβαλε στην ΕΡΤ να αποχωρήσει από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, στον αμέσως επόμενο διαγωνισμό για μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα, η δημόσια τηλεόραση διεκδίκησε και εξασφάλισε, ήδη, τα δικαιώματα τόσο για το Euro 2024 όσο και για το Euro 2028, οι αγώνες των οποίων -εννοείται- ότι θα μεταδοθούν ελεύθερα».

Υπομονή λοιπόν μέχρι το Euro 2024 σε 19 μήνες που θα το απολαύσουμε ελεύθερα και μπορεί να έχει προκριθεί και η Εθνική μας. Επειδή όμως στη χώρα μας οι ποδοσφαιρόφιλοι βγάζουν… αυτοδυναμία και επειδή η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι κάποια αντανακλαστικά τα διαθέτει -δεν είμαστε στο 2015, με τη Ζωή, τον Γιάνη με ένα ν και τον Παναγιώτη του Νομισματοκοπείου να ζουν τη φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας- μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι από το Μαξίμου έπεσε γρήγορα και έγκαιρα «πάσα α λα Λιονέλ Μέσι» προς τη διοίκηση του ΑΝΤ1+ να πραγματοποιήσει ένα άμεσο damage control και να «απελευθερώσει» το Μουντιάλ στην ελεύθερη συχνότητα το συντομότερο δυνατόν. Είπαμε, οι άνθρωποι καλά τα πάνε στην εξασφάλιση του άρτου, γνωρίζουν όμως ότι ο κόσμος χρειάζεται και τα θεάματα!

Keywords
Τυχαία Θέματα