Το emea.gr στο Ζάππειο: Νεοδημοκρατική βραδιά, με έμφαση στην ενότητα και «φόντο» την αυτοδυναμία

06:51 10/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Όπως τόνιζαν λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης παλαιοί νεοδημοκράτες, είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, που η ΝΔ «βαδίζει» τόσο πολύ ενωμένη και δυνατή προς μια εκλογική αναμέτρηση.

Και είχαν απόλυτοι δίκιο, καθώς σε ένα κατάμεστο Ζάππειο, που συγκέντρωσε πάρα πολύ κόσμο, όλα τα νυν και πρώην κορυφαία στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης, έστειλαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας, μήνυμα νίκης της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές.

Εμφανώς ικανοποιημένος και πολύ ευδιάθετος ο πρωθυπουργός,

Κυριάκος Μητσοτάκης, κάθισε ανάμεσα στους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, με τους οποίους είχε θερμή χειραψία.

Φυσικά, δεν έλειψαν και τα εκατέρωθεν πειράγματα, καθώς όλοι τους διαθέτουν πολύ χιούμορ.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν όλοι οι υπουργοί, οι υφυπουργοί, οι περισσότεροι βουλευτές και δεκάδες στελέχη της ΝΔ.

Όπως ήταν φυσικό οι θέσεις δεν επαρκούσαν και δεκάδες παρακολούθησαν όρθιοι, από κάθε γωνιά του Ζαππείου τις ομιλίες των πρώην πρωθυπουργών και του νυν, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι πρώην πρωθυπουργοί και ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλησαν να κάνουν κάποια δήλωση στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά στην ολιγόλεπτη συνομιλία που είχαν μεταξύ τους εμφανίστηκαν, κάτι παραπάνω αισιόδοξοι, για την πορεία της ΝΔ στις εκλογές.

Η εκδήλωση άρχισε με ένα σύντομο αναδρομικό βίντεο, το οποίο εστίασε στην πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, με αφετηρία, βεβαίως, την υπογραφή της ένταξης της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Ζάππειο.

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής καταχειροκροτήθηκε μόλις εμφανίσθηκε στο σχετικό βίντεο.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Κώστας Καραμανλής -που συνοδευόταν από τη σύζυγό του Νατάσα Παζαϊτη – ο οποίος, μεταξύ άλλων, εκθείασε την στάση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και ενεργειακής κρίσης, αλλά και της πανδημίας.

Για πρώτη φορά δημόσια, ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε τόσο θερμά για την παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ, επισημαίνοντας με έμφαση ότι «η χώρα έχει ανάγκη πολιτική σταθερότητα και μια βιώσιμη κυβέρνηση, με ορίζοντα τετραετίας. Αυτό μόνο η παράταξή μας, η ΝΔ, μπορεί να το εγγυηθεί και στις επικείμενες εκλογές θα επιτύχει μια ακόμη μεγάλη νίκη».

Σημαντικό σημείο της ομιλίας του κ. Καραμανλή ήταν η αναφορά του στα ελληνοτουρκικά, καθώς υπογράμμισε με έμφαση ότι, η μοναδική διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Μάλιστα, τόνισε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χειρίστηκε με άριστο τρόπο την πρόσφατη κρίση με την Τουρκία.

Η ομιλία του κ. Καραμανλή έτυχε θερμής υποδοχής από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους, οι οποίοι χειροκρότησαν παρατεταμένα τον πρώην πρωθυπουργό.

«Είμαι ευρωφιλόδοξος»

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, οποίος μίλησε στις καρδιές της δεξιάς «πτέρυγας» της ΝΔ.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η Ευρώπη χάνει τον χαρακτήρα της και αλλοτριώνεται. «Δεν είναι δυνατόν να καταργείται στην Ευρώπη η οικογένεια και να μιλάμε πλέον για γονέα νούμερο 1 και για γονέα νούμερο 2, αυτό δεν είναι Ευρώπη που ονειρεύτηκαν εκείνοι που την δημιούργησαν. Τσακωνόμαστε για το πόσα είναι τα φύλα των ανθρώπων, αυτό δεν είναι Ευρώπη των αξιών», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς.

Μάλιστα, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, πως «πλέον δεν ακούμε στην Ευρώπη την φράση “καλά Χριστούγεννα”, διότι ενοχλούνται κάποιοι, αλλά ακούμε τη φράση “καλές γιορτές”, γεγονός που είναι απαράδεκτο».

Παράλληλα, «έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου», επισημαίνοντας ότι όσες κυβερνήσεις ακολούθησαν την παραπάνω πολιτική γραμμή, της απαξίωσης της οικογένειας, της θρησκείας και του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, «συρρικνώθηκαν και την θέση τους πήραν αντισυστημικά κόμματα που δεν θέλουν την Ευρώπη. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την Ευρώπη».

Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας με νόημα ότι «όταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής αγωνιζόταν η Ελλάδα να μπει στην ΕΟΚ, κάποιοι εντός Ελλάδας έλεγαν δημόσια “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”.

Τέλος, όπως και ο Κώστας Καραμανλής, τόνισε ότι κάποιοι πιέζουν την Ελλάδα να συναινέσει στις «Πρέσπες του Αιγαίου» και να παραχωρήσει στην Τουρκία εθνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα, «αλλά αυτό δεν θα περάσει, δεν θα μοιράσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Αμέσως μετά, ανέβηκε στο βήμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο χειροκρότησαν όρθιοι και παρατεταμένα, όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «παραμένουμε αταλάντευτα στην επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή». Σημείωσε ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Καραμανλής και Σαμαράς, παρέμειναν αταλάντευτοι στην επιλογή αυτή, χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον ούτε στο 2015, ούτε στο 2012, ούτε στο 2010, όταν μας επιβλήθηκαν λανθασμένες συνταγές».

«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε πλέον τέτοιες συνταγές και κανείς πλέον δεν θα μπορεί να μας κουνήσει το δάχτυλο ότι δήθεν δεν ακολουθούμε ευρωπαϊκές υποδείξεις, όταν έχουμε επιδόσεις πολύ καλύτερες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες» επεσήμανε ο Κ. Μητσοτάκης. Υπέδειξε δε, ως χρήσιμο εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση το Ταμείο Ανάκαμψης.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα