Το ΧΑ στο ρελαντί αντέχει τις πωλήσεις στη λήξη – H Wall Street την πάτησε

08:56 21/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Τη δυνατότητα να πάρει λίγους πόντους ακόμα είχε η αγορά και το πέτυχε, με τη μηχανή στο ρελαντί, με σχετικά αυξημένο τζίρο μεν που όμως δεν συγκρίνεται, με του διαστήματος 31 Ιανουαρίου – 7 Φεβρουαρίου. Αν ληφθεί υπόψη και η άνοδος των τιμών οι συναλλαγές είναι εξίσου συγκρατημένες όπως και η άνοδος, με τον όγκο να είναι 25% έως και 30% μικρότερος σε τεμάχια εδώ και 7 – 10 συνεδριάσεις.

Αυτό δείχνει περίσκεψη εκ μέρους των market makers, επαγγελματιών και επενδυτών, αλλά και διαφύλαξη εφεδρειών σε ρευστότητα, πάντα απαραίτητη για

ενεργούς παίκτες. Τη στιγμή που ο επενδυτής θα καταθέσει και τον τελευταίο οβολό του, παύει να έχει όπλα και δυνάμεις αντίδρασης.

Από την άλλη δεν είμαστε σε φάση bull market. Η Wall Street είναι σε bull market με την πρώτη μεγάλη εξαγορά του 2024, τα χαρτάκια που πετούν ανάλαφρα στον αέρα με κέρδη 100% σε μία μέρα κι όλα τα σχετικά φαινόμενα. Και μάλιστα μπορεί να είναι και πρώιμο bull market, μόνον ο χρόνος θα δείξει.

Το ΧΑ πιστοποίησε χθες την αποτελεσματικότητα και την ύπαρξη δυνάμεων. Δε στηρίχθηκε στις τράπεζες. Είχε 10 blue chips του μεγάλου δείκτη FTSE να κλείνουν θετικά και την Εθνική με τα ΕΛΠΕ, να κλείνουν χωρίς μεταβολή. Δεν συνέβαλαν, αλλά δεν ήταν αρνητικοί. ΤΙΤΑΝ, Coca–Cola, ΟΤΕ, TERNA Ενεργειακή, Σαράντης, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Alpha Bank, Jumbo, Πειραιώς και ΔΕΗ έκλεισαν με μικρή ή μεγάλη άνοδο. Να ο δείκτης FTSE.

Αν προστεθούν σε αυτά και η άνοδος του ΔΑΑ χθες και αρκετών άλλων τίτλων τίτλων, προκύπτει η εικόνα στο Γενικό Δείκτη. Οι αγορές στο τέλος; Χθες είχαμε περισσότερες πωλήσεις στο τέλος. Μήπως δεν έγιναν και στη Wall Street αυτά, με ρευστοποιήσεις πριν τη λήξη της συνεδρίασης σε Dow Jones και S&P500, που μείωναν τις απώλειες και απειλούσαν ακόμα και να περάσουν θετικοί;

Στην πραγματικότητα, μικρές αψιμαχίες πτωτικών παικτών περισσότερο δίνουν τον τόνο σε συνεδριάσεις όπως χθες, παρά οι εύλογες ρευστοποιήσεις κερδών που υπάρχουν και η εναλλαγή σε τίτλους των βραχυχρόνιων.

Οι τράπεζες αναλαμβάνουν δυνάμεις εδώ και κάμποσες μέρες πότε η μία, πότε η άλλη και πότε όλες μαζί, όπως τη Δευτέρα και αναλαμβάνουν δυνάμεις. Κάποια στιγμή θα είναι πολύ δυνατές, γιατί είναι ο πλέον καθυστερημένος κλάδος από την άποψη των τιμών.  Βρίσκεται πέντε χρόνια πίσω από το Γενικό Δείκτη.

Keywords
Αναζητήσεις
to-cha-sto-relanti-antechei-tis-poliseis-sti-lixi--h-wall-street-tin-patise.htm
Τυχαία Θέματα