Το Debate των πολιτικών αρχηγών – Η ενότητα της Οικονομίας

21:39 10/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η πρώτη ερώτηση έπειτα από κλήρωση τέθηκε από την Σία Κοσιώνη στον Πρωθυπουργό:

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ενότητα του debate «Οικονομία-Ανάπτυξη-Απασχόληση» και σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη (ΣΚΑΙ) για την τιμή του φυσικού αερίου από τα 100 ευρώ τον Δεκέμβρη στα 40 την Άνοιξη, την ώρα που ο πληθωρισμός και η ακρίβεια επιμένουν, ανέφερε:
«Το πρόβλημα του πληθωρισμού είναι παγκόσμιο. Πέφτει πια και στη χώρα μας, έχουμε τον 5ο μικρότερο πληθωρισμό παγκοσμίως,

όμως στα τρόφιμα παραμένουν οι τιμές υψηλές. Αυτό κάνουμε :μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές, αυτό υπηρετεί το καλάθι του νοικοκυριού. Έκτακτη στήριξη των νοικοκυριών που δοκιμάζονται με το market pass και το σημαντικότερο μόνιμες αυξήσεις. Βασική δέσμευση είναι η αύξηση των μισθών τη δεύτερη τετραετία στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός και στα 1500 ο μέσος μισθός. Ο πληθωρισμός θα πέσει, αλλά αυτές οι αυξήσεις των μισθών θα είναι μόνιμες».

Σε follow up ερώτηση αν οι τιμές των τροφίμων παραμείνουν υψηλές ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «οι τιμές και των τροφίμων θα βαίνουν μειούμενες γιατί και ο πληθωρισμός στα τρόφιμα θα μειώνεται. Το market pass είναι δοκιμασμένο εργαλείο, θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω επέκτασή του και για το β ‘ εξαμηνο του έτους. Όπου δοκιμάστηκαν μειώσεις του ΦΠΑ δεν είχαμε ουσιαστικό όφελος για τον καταναλωτή», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ουσιαστικά κάνει πίσω στην σκέψη της μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα