Τιμή στόχο τα 4,70 ευρώ για Πειραιώς θέτει η Goldman Sachs, τα 5 ευρώ η JP Morgan

12:35 15/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Θετικές εκθέσεις και ανοδικές αναθεωρήσεις, λαμβάνει άμεσα η Τράπεζα Πειραιώς με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Υπάρχουν ήδη 8 reports από ελληνικούς και διεθνείς οίκους και οι μεγαλύτεροι οίκοι ανεβάζουν τις τιμές στόχους. Τώρα και η Goldman Sachs αναθεωρεί θετικά και θέτει αυξημένη τιμή στόχο τα 4,70 ευρώ με σύσταση αγοράς.

Στο μεταξύ η JP Morgan

επιμένει στα 5 ευρώ με επίσης θετική σύσταση overweight, αλλά με νέα στοχοθεσία η Jefferies ανέβασε τον πήχη στα 5,20 ευρώ. Οκτώ διαφορετικοί οίκοι από Ελλάδα και εξωτερικό, καταγράφουν τα πρώτα συμπεράσματά τους, όπου ήδη αναθεωρούνται ανοδικά οι εκτιμήσεις τους ενώ δίνουν και αυξημένες τιμές στόχους.

Η Goldman Sachs αναθεωρεί ανοδικά, αφού στην προηγούμενη έκθεσή της, είχε μειώσει την τιμή στα 4,20 ευρώ από 4,30 ευρώ. Το συμπέρασμά της τώρα είναι ότι τα οργανικά κέρδη προ φόρων της Πειραιώς ξεπέρασαν τις προβλέψεις της Goldman και του consensus αναλυτών. Η εποικοδομητική μεσοχρόνια εικόνα για τα μερίσματα της τράπεζας, είναι θετική για την απόδοση της μετοχής, αναφέρει οίκος. Η νέα καθοδήγηση της διοίκησης, λέει ενέχει ανοδικό ρίσκο για την πρόβλεψη του οίκου σχετικά με την απόδοση κεφαλαίων.

JPMorgan

Επιμένει σε τιμή στόχο 5 ευρώ με σύσταση για αυξημένες θέσεις στα χαρτοφυλάκια, η JP Morgan. Εκτιμά ότι «η μεσοπρόθεσμη καθοδήγηση είναι ισχυρή, οι αποτιμήσεις που υπονοούνται με την καθοδήγηση φαίνονται ελκυστικές με εκτιμώμενο πολλαπλασιαστή κερδών 4,8x για το 2025 και τιμή προς λογιστική αξία 0,64x».

Οι μέσες προσδοκίες της διοίκησης για Euribor περίπου στο 3,1%/2,4% για τα έτη 2025/2026 είναι υψηλότερες από ότι υποθέτουμε στα δικά μας μοντέλα στο 2,5%/2%, αντίστοιχα. «Ωστόσο, σε άλλα σημεία, οι στόχοι των εσόδων από αμοιβές και προμήθειες, είναι σημαντικά υψηλότεροι από την πρόβλεψη τη δική μας και του consensus των αναλυτών (πρόβλεψη για το 2026, 32% πάνω από της JP Morgan) και μπορεί να παρέχουν αντιστάθμιση έναντι των καθαρών εσόδων από τόκους που επηρεάζονται από πιέσεις στα επιτόκια».

Morgan Stanley

Τιμή στόχο τα 4,58 ευρώ θέτει για την Πειραιώς η Morgan Stanley, με σύσταση για αυξημένες θέσεις. Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ισχυρό τέταρτο τρίμηνο 2023. Στιβαρή καθοδήγηση για την περίοδο 2024-26… Η καθοδήγηση για φέτος με πρόβλεψη για 900 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη και 1 δισεκατομμυρίου ευρώ το 2025, είναι καλύτερη από την πρόβλεψη για κέρδη 800και 900 εκατ. ευρώ αντίστοιχα το 2024 και το 2025. Η Πειραιώς στοχεύει σε ποσοστό διανομών στους μετόχους 25% το 2024 και 50% το 2025 (έναντι πρόβλεψης της MS/ αναλυτών για διανομή 20% το 2024 και 35/30% το 2025)».

Jefferies

Νέα σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 5,20 ευρώ από 4,45 ευρώ πρόσφατα που είχε προτείνει αρχικά για την μετοχή της Πειραιώς έθεσε η Jefferies. Ο οίκος λέει: «Αναμένουμε ότι η αγορά θα εξετάσει το αποτέλεσμα του 4ου τριμήνου του έτους 2023 και θα επικεντρωθεί στο επιχειρηματικό σχέδιο 2024-2026. Η Πειραιώς αναμένει τώρα καθαρά κέρδη 1 δισ. ευρώ για το 2025 και το 2026, που είναι πάνω από τις τρέχουσες προβλέψεις των αναλυτών».

Citi

Αγορά με τιμή στόχο τα 4,15 ευρώ των μετοχών της Πειραιώς προτείνει η Citi. «Ένα σταθερό φινάλε της χρονιάς», λέει. «Θεωρούμε θετικό το ενημερωμένο επιχειρηματικό σχέδιο της διοίκησης που προτείνει σταθερά ομαλοποιημένα κέρδη τα επόμενα χρόνια και προτρέπει να ανεβάσουμε τις προβλέψεις μας για τα κέρδη».

Axia

Και η Axia με τη σειρά της δίνει τιμή στόχο στα 5 ευρώ για τη μετοχή (έχουν δώσει επίσης την ίδια τιμή, η JP Morgan και η Optima Bank πρόσφατα). «Βελτιώνουμε τις εκτιμήσεις μας για το χρονικό διάστημα 2024-2026 για να καταγράψουμε τις νέες τάσεις. Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνουμε την αξιολόγηση αγοράς και αυξάνουμε την τιμή στόχο σε 5 ευρώ (από 3,7 EUR)», λέει ο οίκος.

Mediobanca

Η ιταλική Mediobanca προτείνει ουδέτερη θέση με τιμή στόχο κάτω από την τρέχουσα, στα 3,65 ευρώ…
«Αναμένουμε ότι η αγορά θα καλωσορίσει την εξέλιξη των κερδών και την αύξηση του ποσοστού πληρωμών (μερίσματα). Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από τις υποκείμενες υποθέσεις, ειδικά από το beta των καταθέσεων για την πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους NII. Καλύτερη καθοδήγηση σχετικά με τις χρεώσεις θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη από την αγορά».

Deutsche Bank

Ουδέτερη θέση παίρνει και η Deutsche Bank, που βάζει τιμή στόχο τα 3,95 ευρώ. «Αξιοπρεπές σύνολο μεγεθών», αναφέρει. «Η καθοδήγηση για το διάστημα 2024-2026 είναι πάνω από τις προβλέψεις του consensus».

Keywords
Αναζητήσεις
timi-stocho-ta-470-evro-gia-peiraios-thetei-i-goldman-sachs-ta-5-evro-i-jp-morgan.htm
Τυχαία Θέματα