ΘΕΟΝΗ: Πολλαπλές βραβεύσεις και επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ

Μια αξιοζήλευτη πορεία έχει στο ενεργητικό της η εταιρεία (μέλος του AHB Group) που εμφιαλώνει το φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ. «Ανάβλυσε» στις αγορές το 2013 και μόλις εννέα χρόνια μετά καμαρώνει γιατί το προϊόν της είναι το πλέον βραβευμένο στον κόσμο, με περισσότερες από 60 διεθνείς διακρίσεις για την ποιότητα και τη γεύση του. Το γεγονός γιόρτασε χθες (22/11) στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Όπως επισήμαναν τα στελέχη της, δεν επαναπαύονται στις «δάφνες» τους αλλά

στοχεύουν να «πατήσουν» ακόμα περισσότερες κορυφές. Για τον λόγο αυτό, επενδύονται 10,5 εκατομμύρια ευρώ σε δύο σημαντικά projects, η υλοποίηση των οποίων θ’ αρχίσει την επόμενη χρονιά.

Πρόκειται για τη νέα γραμμή παραγωγής (5,5 εκατ. ευρώ) και τη δημιουργία σύγχρονου κέντρου logistics (5 εκατ. ευρώ).

Αύξηση παραγωγής 130%, βιοδιασπώμενη φιάλη και γραφή Braille

Στην τοποθέτησή του ο διοικητικός διευθυντής της επιχείρησης, Δημοσθένης Αναστασίου, ανέφερε πως η νέα γραμμή που θα λειτουργήσει το 2023, θ’ αυξήσει την παραγωγή -συγκριτικά με την υφιστάμενη- κατά 130%. Έτσι, από 12.000 μπουκάλια του 1,5 λίτρου που φτιάχνονται σήμερα ανά ώρα η παραγωγή θα φτάσει στις 26.000 φιάλες.

Επιπλέον, όπως τόνισε, θα χρησιμοποιούνται -με στόχο να μειωθεί το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα- βιοδιασπώμενα μπουκάλια. Τα οποία, από τη στιγμή της απόρριψής τους, σε 35 μέρες «γίνονται καπνός».

Μια ακόμα καινοτομία της επιχείρησης είναι ότι πάνω στη συσκευασία -και όχι στα καπάκι- θα υπάρχει γραφή Braille (που θα επεκταθεί και στις άλλες γραμμές παραγωγής). Ώστε οι άνθρωποι με προβλήματα να μπορούν να αναγνωρίζουν το προϊόν.

Το νέο κέντρο logistics θα δημιουργηθεί στον δήμο Μουζακίου (όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρίας) σε χώρο 36.000 τ.μ. με 7.618 τ.μ. καλυπτόμενη επιφάνεια. Θα είναι απόλυτα φιλικό στο περιβάλλον, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περισσότερες από 60 θέσεις εργασίας.

Αύξηση τζίρου κατά 34%, ανατιμήσεις 10%

Ο κύκλος εργασιών του AHB Group το 2021 ήταν αυξημένος κατά 34% συγκριτικά με το 2020. Από 16,16 εκατ. ευρώ ανήλθε στα 21,6 εκατ. ευρώ. Το αυξημένο κόστος στις πρώτες ύλες, την ενέργεια και τις μεταφορές οδήγησε σε ανατιμήσεις μεσοσταθμικά κατά 10%.

Η ΘΕΟΝΗ εξάγει τα προϊόντα της σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά και άλλες 20 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία. Το ποσοστό των διεθνών πωλήσεων επί του συνολικού κύκλου εργασιών της επιχείρησης κυμαίνεται μεταξύ 20% και 25%. Εντός των συνόρων η εταιρεία έχει μερίδιο αγοράς στα σούπερ μάρκετ 12%-13%.

Μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και ένα… τσουβάλι βραβεία

Ο καθηγητής στο ΕΠΑ, Ευθύμης Λέκκας, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του φυσικού μεταλλικού νερού ΘΕΟΝΗ που οφείλονται -όπως είπε- στο μοναδικό στον κόσμο γεωπεριβαλλοντικό και γεωδυναμικό πλαίσιο της περιοχής στα Άγραφα που βρίσκεται η φυσική πηγή Γκούρα (1.110 μ. υψόμετρο), από την οποία προέρχεται το νερό.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι σε χαμηλά επίπεδα τα επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό στοιχεία, όπως τα νιτρώδη, και σε μηδενικό επίπεδο τα βαρέα μέταλλα.

Ο ιδρυτής και CEO της επιχείρησης, Δημήτρης Τσέλιος, τόνισε -ανάμεσα σε άλλα- ότι το νερό προσφέρεται στον καταναλωτή όπως αναβύζει από την πηγή, χωρίς καμιά επεξεργασία και πρόσμιξη.

Εξέφρασε την περηφάνια όλων στη ΘΕΟΝΗ για τη χάρτινη συσκευασία, την οποία χαρακτήρισε στολίδι και 100% φιλική στο περιβάλλον.

Ακόμα, ανακοίνωσε ότι brand ambassador της επιχείρησης είναι ο -και παρουσιαστής της χθεσινής εκδήλωσης- Σάκης Ρουβάς.

Ο καταγόμενος από την Καρδίτσα υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, στον χαιρετισμό του -μεταξύ άλλων- μίλησε για εμβληματική προσπάθεια, για την οποία τα περισσότερα από 60 βραβεία «λένε τα πάντα». Αναφέροντας, ακόμα, πως «η υγιής επιχειρηματικότητα βρίσκει χώρο και εντός και εκτός Ελλάδας».

Ο διεθνής water sommelier και ιδρυτής της «Fine Water Society», Μάικλ Μάσα, αναφέρθηκε στην αξία που έχει για την ανθρώπινη υγεία το πηγαίο ακατέργαστο νερό. Και παρέδωσε τα 2 βραβεία που κατέκτησε η εταιρεία ΘΕΟΝΗ σε διεθνή διαγωνισμό στις ΗΠΑ.

Η ΘΕΟΝΗ διακρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και μάλιστα με 4 βραβεία και στον διαγωνισμό Japan Aqua Awards που διοργανώνει η Japan Aqua Sommelier Association (J.A.S.A.). Στην εκδήλωση βρέθηκαν και παρέδωσαν τα βραβεία η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Aki Yamanaka, και η αντιπρόεδρος, Ruriko Suzuki.

Keywords
Τυχαία Θέματα