Θα μιλήσουμε για το 2015;

09:02 27/2/2023 - Πηγή: Emea.gr

Το καλοκαίρι του 2015 είναι μια περίοδος που όλοι στην Ελλάδα θέλουν / θέλουμε να ξεχάσουμε! Ακόμη και εκείνοι που οδήγησαν την χώρα σε αυτή την κατάσταση. Ένα βήμα πριν από την καταστροφή, για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή!  Αυτό από μόνο του είναι ένα σημαντικό γεγονός το οποίο χρήζει ανάλυση άλλου τύπου. Όχι δημοσιογραφική! 

Και φτάνουμε στο 2023 μια ανάσα (;) πριν από τις εκλογές

και κανείς δεν θέλει (όπως φαίνεται) να μιλήσει για εκείνη την περίοδο. Ο κ. Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανέφερε: «για αυτά θα μιλάμε τώρα;» Αλέξη μου, συγγνώμη κιόλας, αλλά αν δεν μιλήσουμε για αυτά για ποια ακριβώς θα μιλήσουμε; Για το γεγονός ότι δεν φόρεσες ως πρωθυπουργός γραβάτα;  

Ευθύνη όμως έχει και η κυβέρνηση που μπορεί να διαχειρίστηκε (με το «καλημέρα») μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά για το 2015 ουσιαστικά δεν έχει μιλήσει ποτέ. Δεν εννοώ πολιτικά, γιατί αυτό το έχει κάνει! 

Ποιος έχει καλέσει έναν επιχειρηματία που έζησε εκείνη την περίοδο να μιλήσει; Το κάνουν ορισμένοι και μάλιστα το κάνουν κάπως απολογητικά, λες και φταίνε οι ίδιοι για ότι συνέβη. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μια εταιρεία που σήμερα «τρέχει» με ρυθμούς ανάπτυξης (σε ετήσια βάση) πάνω από 20% και απασχολεί περίπου 80 άτομα προσωπικό, ο βασικός μέτοχος της οποίας ανέφερε ότι αν δεν είχε την επιλογή του εξωτερικού, για να μπορεί να αγοράζει υπηρεσίες διαδικτύου, σήμερα πολύ απλά δεν υπήρχε. Τόσο απλά που λέει και ο Τίμος στο TikTok, τόσο απλά και τόσο καταστροφικά!

Το editorial δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην Business Voice #7

Keywords
Τυχαία Θέματα