ΤΧΣ: Αγγελίες που αποδεικνύονται άγονες, δίχως όμως να έχουν και μέλλον…

ΤΧΣ: Αγγελίες που αποδεικνύονται άγονες, δίχως όμως να έχουν και μέλλον…

Δυο αγγελίες πλήρωσης αντίστοιχων θέσεων που έκαναν την εμφάνισή τους τελευταία από μέρους του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), θαρρώ πως θα είχαν την τύχη άλλων που ανακοίνωσε τελευταία, ήτοι κηρύχτηκαν άγονοι καθώς ουδείς εκδήλωσε το ενδιαφέρον για την κάλυψη τους και κατ’ επέκταση την πρόσληψή του.

Συγκεκριμένα, το ΤΧΣ εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να προσλάβει δυο υψηλόβαθμα

στελέχη: Επικεφαλής του τομέα Επενδύσεων και Από-επενδύσεων, καθώς επίσης και Στέλεχος Επενδύσεων. Μάλιστα, ο δεύτερος θα αναφέρεται στον πρώτο, ενώ δίνεται και το χρονικό πλαίσιο της συνεργασίας: Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Στην θεωρία, τουλάχιστον, καθώς στην πράξη δεν προέκυψε το παραμικρό ενδιαφέρον. Διόλου παράλογο και εντελώς λογικό, καθώς ο κύκλος ζωής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας βαίνει προς το τέλος του. Για την ακρίβεια, με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο λειτουργίας του, ορίζει την ολοκλήρωση της λειτουργίας του το τέλος του 2025. Ωστόσο, η ταχύτητα με την οποία κινούνται οι διαδικασίες απο-επένδυσης του Ταμείου από τις συστημικές τράπεζες, δείχνει πως το τέλος του ΤΧΣ θα επισπευστεί κατά 1 χρόνο. Τουλάχιστον! Κι αυτό καθώς δεν λείπουν όσοι υποστηρίζουν πως εντός του τετάρτου τριμήνου του 2024 θα αποτελέσει παρελθόν. Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία ακόμη και τα ίδια τα στελέχη του ισχυρίζονται πως διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν σε ένα τετράμηνο πραγματοποιούνται -πλέον- στο 1/3 του χρόνου.

Όσο αφορά τον σκοπό ίδρυσης και λειτουργίας του Ταμείου, ήταν η συνεισφορά στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος και η αποτελεσματική διάθεση των μετοχών ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων που κατέχει σε πιστωτικά ιδρύματα, η οποία συντελείται βάσει στρατηγικής από-επένδυσης με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα οριστικής και πλήρους υλοποίησης.

ΜοU του USAID με την Ελληνική κυβέρνηση για την ενεργειακή ασφάλεια στα Δυτικά Βαλκάνια

Μνημόνιο Συνεργασίας (MοU) για τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια, μέσω της προώθησης της συνέργειας μεταξύ ενεργειακών φορέων και αρχών στην Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και το Κοσσυφοπέδιο για την ενσωμάτωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας, αναφορικά με τη δημιουργία μιας πιο συνδεδεμένης και ασφαλούς περιοχής, συνήψε η ελληνική κυβέρνηση και ο Οργανισμός για τη Διεθνή Ανάπτυξη των ΗΠΑ (USAID).

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η εν λόγω συνεργασία αποτελεί μέρος της Ενεργειακής Γέφυρας ΗΠΑ-Ευρώπης, μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας του USAID, που αποσκοπεί στην διασφάλιση μιας αξιόπιστης, όσο και οικονομικά προσιτής ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

Μέσω της Ενεργειακής Γέφυρας, ο USAID φιλοδοξεί να δημιουργήσει ασφαλέστερα δίκτυα παροχής ενέργειας, συνδέοντας τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για τη βελτίωση των ενεργειακών υποδομών και την προστασία υποδομών ζωτικής σημασίας, από καταστροφές, όπως λ.χ. πλημμύρες και κυβερνοεπιθέσεις.

Πολύ… χαρτί για το υπ. Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών

Συνολικά 50.000 δεσμίδες φωτοαντιγραφικό χαρτί Α4 και 3.400 χαρτί Α3, συνολικής δαπάνης 164.937,36 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων κρατήσεων και ΦΠΑ θα προμηθευτεί για την κάλυψη των αναγκών του -κατόπιν σχετικού διαγωνισμού- το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών.

Την προμήθεια θα εκτελέσει η A&G Paper ΑΕ & Βιομηχανική Εταιρεία Εμπορίας & Επεξεργασίας Χάρτου, ενώ θα πρέπει να τονιστεί πως η τιμή για το φωτοαντιγραφικό χαρτί Α4, διαμορφώνεται σε 2,34 ευρώ ανά δεσμίδα των 500 φύλλων, και σε €4,71 ανά δεσμίδα των 500 φύλλων χαρτιού Α3.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο ανάδοχος υποχρεούται να παραδώσει την ποσότητα των ειδών της σύμβασης εντός προθεσμίας 2 μηνών.

Γαλλική ενίσχυση 659 εκατ. ευρώ με Κοινοτική «σφραγίδα» για την Verkor

Στην έγκριση μέτρου κρατικής ενίσχυσης ύψους 659 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της Verkor στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, από μέρους της Γαλλικής κυβέρνησης, προχώρησε προ μερικών ημερών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το εν λόγω μέτρο αναμένεται να συμβάλει στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της Κοινοτικής στρατηγικής για τις μπαταρίες.

Η Γαλλία κοινοποίησε στην Επιτροπή το σχέδιό της να υποστηρίξει το έργο έρευνας και ανάπτυξης της Verkor για την ανάπτυξη καινοτόμων βιομηχανικών διεργασιών σε σχέση με την παραγωγή αποδοτικών κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου και μονάδων απαραίτητων για τη μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων.

Στο πλαίσιο του μέτρου, η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσης επιχορήγησης έως και 659 εκατομμυρίων ευρώ που θα καλύψει το έργο R&D της Verkor μέχρι το τέλος του 2026.

Από την πλευρά της, η Γαλλική εταιρείας αναμένεται να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην αυτοματοποίηση της παραγωγής ηλεκτροδίων και του σχηματισμού μπαταριών μέσω της ψηφιοποίησης των διαδικασιών, την ενίσχυση των τεχνικών ανακύκλωσης, της ανάκτησης υλικών, καθώς επίσης και τον σχεδιασμό μιας καινοτόμου πιλοτικής γραμμής παραγωγής που θα ανοίξει το δρόμο για μεγάλης κλίμακας παραγωγή μπαταριών.

Keywords
Αναζητήσεις
tchs-angelies-pou-apodeiknyontai-agones-dichos-omos-na-echoun-kai-mellon.htm
Τυχαία Θέματα