ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ: Δεύτερη στο Παγκόσμιο η 18χρονη Σαρβανάκη

Μπορεί το 2003, όταν η Αρετή Αθανασοπούλου έφτανε στην τέταρτη κατά σειρά παρουσία Ελληνίδας αθλήτριας σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος γυναικών, η Θεοπούλα (Θένια) Σαρβανάκη να ήταν αγέννητη, φρόντισε ωστόσο τα ξημερώματα της Τετάρτης, να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή. Τον δρόμο προς τη διεκδίκηση της κορυφής στη σπουδαιότερη διοργάνωση -μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες- γράφοντας τη δική της ιστορία στη «χρυσή βίβλο» του ελληνικού Ολυμπιακού ταεκβοντό.

Σε ηλικία μόλις 18 ετών η Σαρβανάκη (χωρίς

να είναι το φαβορί της κατηγορίας, δεδομένου ότι βρισκόταν μόλις στο Νο-14 στο ταμπλό) έκανε ότι ακριβώς έπρεπε για να είναι παρούσα στον τελικό της κατηγορίας των -62 κιλών (συμμετείχαν συνολικά 47 αθλήτριες) και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Η νεαρή αθλήτρια από την Ελλάδα «έκλεψε την παράσταση» και έχασε στις λεπτομέρειες τον τίτλο της νέας πρωταθλήτριας κόσμου αφού ηττήθηκε από την (3η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών) Βελγίδα, Σάρα Τσάαρι, με 2-1.

Σε μια μαγική βραδιά, η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2018 στις κορασίδες και δεύτερη στο περσινό ευρωπαϊκό νεανίδων, παρέδωσε… μαθήματα παραγωγικού και ουσιαστικού ταεκβοντό απέναντι σε κορυφαία ονόματα της κατηγορίας χαρίζοντας στη χώρα μας, το 13ο μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης σε επίπεδο γυναικών και το τέταρτο ασημένιο μετά από αυτά των Μόρφως Δροσίδου (1993, 1997) και Κατερίνας Μπάση (1993). Όσον αφορά στην Αθανασοπούλου, παραμένει προσώρας, η μοναδική Ελληνίδα αθλήτρια με χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο γυναικών στην κατοχή της, στη διοργάνωση που διεξήχθη στο Γκάρμις της Γερμανίας πριν από 19 χρόνια.

Η Νάσια Μητσοπούλου, μέλος της προΟλυμπιακής ομάδας, είχε δύσκολη αποστολή στα -67 κιλά, αφού στον γύρο των 16 (σ.σ. είχε προηγηθεί η νίκη επί της Νίλσεν με 2-0 στις 32) κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Γαλλίδα, Βιετ Ενίν, από την οποία ηττήθηκε με 2-0, χάνοντας το πρώτο σετ στην υπεροχή.

Τα συγχαρητήριά του στη 18χρονη Σαρβανάκη εξέφρασε -με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης- ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης:

Θερμά συγχαρητήρια στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μας στο Ολυμπιακό Τάεκβοντο, Θεοπούλα Σαρβανάκη
Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η μόλις 18χρονη πρωταθλήτριά μας ανέβηκε στις κορυφές του κόσμου στις γυναίκες στα -62kg
Μπράβο, Θένια, το μέλλον είναι όλο δικό σου pic.twitter.com/PL05OpFXUP

— Lefteris Avgenakis (@l_avgenakis) November 16, 2022

Μπορείτε να δείτε τις προσπάθειες της Σαρβανάκη, στα ακόλουθα links:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
https://www.facebook.com/hellenictaekwondofederation/videos/1464050114418527
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
https://www.facebook.com/hellenictaekwondofederation/videos/1783106155397980
ΤΕΛΙΚΟΣ
https://www.facebook.com/hellenictaekwondofederation/videos/694994941804160

Keywords
Τυχαία Θέματα