Τα πληθωρικά έργα της SABO, η αναγνώριση για Bahas, Gramatidis & Partners Law Firm και το βρετανικό Fintech fund

10:01 19/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Πληθώρα έργων ολοκλήρωσε η SABO

Μπορεί αρκετοί στον επιχειρηματικό κόσμο στην χώρα μας την χρονική περίοδο του καλοκαιριού να την θεωρούν ως «χαμένη» και «αντιπαραγωγική», ωστόσο τα δείγματα που προκύπτουν από ολοένα και περισσότερους ομίλους, που δραστηριοποιούνται σε αναρίθμητους τομείς της αγοράς, και δη κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, δείχνουν να κινούνται σε εντελώς αντίθετη τροχιά και ρυθμό.

Μάλιστα, η πλειοψηφία εξ’ αυτών θεωρεί το μακρύ, ελληνικό καλοκαίρι ως ιδανικό χρονικό διάστημα

για την προώθηση ποικίλων δράσεων, την ολοκλήρωση σειράς διαδικασιών και την υλοποίηση νέων project. Το άκρως θετικό στην όλη υπόθεση είναι πως την προαναφερθείσα προσέγγιση ακολουθούν και δυναμικά ανερχόμενες μικρομεσαίου μεγέθους εγχώριες επιχειρήσεις, άγνωστε στο ευρύ κοινό, μα πραγματικά -καλά κρυμμένα, είναι αλήθεια- «διαμαντάκια».

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και εντάσσεται η SABO, μια ελληνική επιχείρηση την οποία ίδρυσε το 1984 ο Δημήτρης Κοίλιαρης στο Βασιλικό Ευβοίας και σήμερα δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως, εξάγοντας το 90% του ετήσιου κύκλου εργασιών της! Η εταιρεία, που διαθέτει θυγατρικές στη Βραζιλία, τη Ρουμανία και την Ιταλία, αποτελεί μια από τις ηγέτιδες επιχειρήσεις παγκοσμίως, με ειδίκευση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για την κεραμοποιία. Ξεχωρίζει επίσης και σε άλλους βιομηχανικούς τομείς, παρέχοντας συστήματα αυτοματοποίησης και ρομποτικές εφαρμογές για τη διακίνηση και τη συσκευασία προϊόντων, ολοκληρωμένες ηλεκτρολογικές λύσεις και βιομηχανικούς αυτοματισμούς, εξοπλισμό και υπηρεσίες για μονάδες βαριάς βιομηχανίας, καθώς και εξατομικευμένες λύσεις σε εξοπλισμό και ολοκληρωμένες γραμμές για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων.

Πρόσφατα, ο τομέας Power&Automation της SABO ανέλαβε την πλήρη κατασκευή και εγκατάσταση λυόμενου υποσταθμού 1600kVA στο project Ανάπλασης στο Ελληνικό. Συγκεκριμένα, η ομάδα της εταιρείας επιμελήθηκε τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή και την τοποθέτηση του υποσταθμού, για την απαραίτητη τροφοδοσία μονάδων κατασκευής έτοιμου μπετό για το έργο.

Ως βασικός ηλεκτρολογικός εξοπλισμός επελέγησαν τα αξιόπιστα συστήματα του Οίκου EATON, που αποτελεί ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στα συστήματα διασφάλισης ισχύος.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ομάδα του Power&Automation τομέα της SABO, αναβάθμισε με επιτυχία τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της εταιρείας SKAG, που εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής. Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν με απώτερο σκοπό την ευθυγράμμιση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων της SKAG, σύμφωνα με τους νέους ισχύοντες κανονισμούς.

Έπειτα από την υλοποίηση κατάλληλων μετρήσεων και ελέγχων, διαπιστώθηκε η ανάγκη αντικατάστασης μεγάλου αριθμού ηλεκτρικών πινάκων, με αποτέλεσμα οι μηχανικοί της SABO αφού πραγματοποίησαν τις σχετικές μελέτες, πρόκρινε την κατασκευή και την τοποθέτηση 12 ηλεκτρικών πινάκων διανομής χαμηλής τάσης 160Α έως 630Α και 31 ηλεκτρικών πινάκων τελικής διανομής χαμηλής τάσης 20Α έως 80Α. Μάλιστα, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του project απαιτήθηκε η αποσύνδεση και αποξήλωση του παλαιού εξοπλισμού και η εγκατάσταση νέου.

Παράλληλα, ο τομέας Power&Automation της SABO ολοκλήρωσε με επιτυχία το project για την εταιρεία λιπαντικών, Melco Petroleum S.A. που αφορούσε τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του συστήματος διακίνησης, καθώς επίσης τη δοσομέτρηση και ανάμιξη πρώτων υλών. Την ίδια στιγμή, οι εξειδικευμένοι μηχανικοί της εταιρείας, είχαν την πλήρη εποπτεία της εκτεταμένης, ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης. Στις παραπάνω εργασίες συμπεριλήφθηκε η κατασκευή και η τοποθέτηση σε μια ανανεωμένη αίθουσα ελέγχου, πίνακα ηλεκτροκίνησης, πίνακα αυτοματισμού, δύο σταθμών εργασίας, αλλά και ένα monitor συνεχούς επισκόπησης του συστήματος.Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως στον «πυρήνα» του συστήματος βρίσκεται PLC Siemens τελευταίας γενιάς S7-1500, λογισμικό SCADA WinCC TIA και ειδικό λογισμικό διαχείρισης, βάσης δεδομένων SQL, αναπτυγμένο από μέρους της SABO.

Παράλληλα, προ ημερών, η ομάδα του Τομέα Κεραμοποιίας της SABO ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ενός νέου συστήματος ώθησης υλικών για την εταιρεία General Shale, στις εγκαταστάσεις της τελευταίας στο Michigan των ΗΠΑ. Μέσω της συγκεκριμένης εγκατάστασης αναμένεται να μεταβληθεί η κατεύθυνση του νωπού υλικού πριν από τον υπάρχοντα κόφτη, ενώ στις εργασίες που υλοποίησε η SABO περιλαμβάνονταν από την αποσυναρμολόγηση των υπάρχοντων μηχανημάτων μέχρι την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού, ηλεκτρολογικές εργασίες και προγραμματισμό.

Από την πλευρά του, ο τομέας SABO Environmental της ομώνυμης εταιρείας ολοκλήρωσε με επιτυχία το σχεδιασμό και την κατασκευή νέας μονάδας ραφιναρίας κομπόστ για τις εγκαταστάσεις της IREN GROUP, στην Ιταλία, με την μέθοδο «με το κλειδί στο χέρι» (μελέτη, κατασκευή, μεταφορά, μηχανολογική και ηλεκτρολογική/ηλεκτρονική εγκατάσταση).

Επιπροσθέτως, η εξειδικευμένη ομάδα του Industrial Solutions της SABO, στο πλαίσιο της προσφοράς καινοτόμων λύσεων, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του πελάτη, σχεδίασε και κατασκεύασε ένα ολοκληρωμένο αυτόματο σύστημα παλετοποίησης σάκων 25 kgr, εξοπλισμένο με ρομποτικό βραχίονα της FANUC τεσσάρων αξόνων ελευθερίας, ειδικός για εφαρμογές παλετοποίησης.

Τέλος, οι μηχανικοί της SABO Marine Services ολοκλήρωσαν με επιτυχία ακόμα 4 διαδοχικούς δεξαμενισμούς ηλεκτρονικών μηχανών, εντός χρονικού διαστήματος 45 ημερών, εδραιώνοντας την ως μια ισχυρή παρουσία στην εν γένει αγορά των δεξαμενισμών.

Ακόμη μια (έμπρακτη) αναγνώριση για τις Bahas, Gramatidis & Partners Law Firm

Τα δικηγορικά γραφεία Bahas, Gramatidis & Partners Law Firm στην Ελλάδα και Gianni & Origoni Law Firm στην Ιταλία, συνεργάστηκαν προκειμένου να βοηθήσουν την Enel S.p.A στην υπογραφή σχετικής συμφωνίας με τη Macquarie Asset Management για την πώληση του 50% της Enel Green Power Hellas, μιας εξολοκλήρου θυγατρικής της Enel S.p.A. στην Ελλάδα, έναντι τιμήματος περίπου 345 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει συνολική αξία επιχείρησης περίπου 980 εκατ. ευρώ.

Η ομάδα των γραφείων Bahas, Gramatidis & Partners είχε επικεφαλής τον Senior Partner Γιάννο Γραμματίδη και αποτελούνταν από τους Senior Associates Πόπη Παπαντωνίου και Αλέξανδρο Σαρρή, τους Συνεργάτες Βαλέρια Κοκκίνου, Εβελίνα Δάφνη και Χαρίλαο Αγάθο και Trainee Associate τη Μαρία-Χριστίνα Γραμματίδη.

Fintech fund με… προίκα £1 δισεκατομμυρίου από την Μ. Βρετανία για να ανταγωνιστεί τη Silicon Valley

Ένα επενδυτικό fund με απώτερο σκοπό να στηρίξει τις fintech εταιρείες στο στάδιο της ανάπτυξης μέχρι να μπορέσουν να εισαχθούν στο χρηματιστήριο, προκειμένου να ενισχύσει την παγκόσμια εικόνα της ως επενδυτικού κόμβου fintech, δημιούργησε η Μεγάλη Βρετανία.

Υποστηριζόμενο από εταιρείες του μεγέθους και της βαρύτητας όπως λ.χ. των Mastercard, Barclays και του Ομίλου Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, το Fintech Growth Fund στοχεύει να επενδύσει μεταξύ 10 και 100 εκατομμυρίων στερλινών σε εταιρείες fintech, που κυμαίνονται από challenger banks με εστίαση στον καταναλωτή και ομάδες τεχνολογίας πληρωμών μέχρι χρηματοοικονομικές υποδομές και ρυθμιστικές τεχνολογίες.

Το fund, το οποίο στηρίζει σε επίπεδο συμβουλευτικής η βρετανική επενδυτική τράπεζα PeelHunt, σκοπεύει να υποστηρίξει εταιρείες που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης του κύκλου χρηματοδότησής τους, καθώς εξετάζουν χρηματοδότηση Series C και άνω.

Στόχος είναι το Fintech Growth Fund να πραγματοποιήσει την πρώτη του επένδυση μέχρι το τέλος του έτους.

Θα πρέπει να τονιστεί πως το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μια εστία καινοτομίας fintech, που υπολείπεται μόνο των ΗΠΑ σε ότι αφορά στην κλίμακα της εν λόγω βιομηχανίας. Μάλιστα, φιλοξενεί 16 από τις 200 κορυφαίες εταιρείες fintech στον κόσμο, σύμφωνα με ανάλυση της ανεξάρτητης ερευνητικής εταιρείας Statista.

Οι επενδύσεις fintech στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησαν κατά 57% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με στοιχεία της KPMG.

Keywords
Αναζητήσεις
ta-plithorika-erga-tis-sabo-i-anagnorisi-gia-bahas-gramatidis--partners-law-firm-kai-to-vretaniko-fintech-fund.htm
Τυχαία Θέματα