Τα κριτήρια ESG φέρνουν απομάκρυνση επενδυτών από τη BlackRock

11:57 24/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Τα κριτήρια ESG (πρακτική των εταιρειών να λαμβάνουν υπόψη περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες, καθώς και παράγοντες διακυβέρνησης, στη δραστηριότητά τους) φαίνεται να δημιουργούν προβλήματα στη BlackRock, που αποτελεί τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. Η εταιρία δέχεται χτυπήματα από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, δύο χρόνια μετά την έναρξη της εκστρατείας

των Ρεπουμπλικάνων για την τιμωρία της BlackRock επειδή επέμεινε ότι η κλιματική αλλαγή ενέχει οικονομικό κίνδυνο, τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια έχουν αποσύρει περίπου 13,3 δισ. δολάρια.

Οι αναλήψεις ύψους 13,3 δισ. δολαρίων περιλαμβάνουν την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας από το Ταμείο Μόνιμων Σχολείων του Τέξας ότι θα αποσύρει 8,5 δισ. δολάρια στα τέλη Απριλίου, τη μεγαλύτερη απομάκρυνση μέχρι σήμερα από συνταξιοδοτικά ταμεία που διοικούνται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Οι επιθέσεις για τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής συνέπεσαν με τη νέα προειδοποίηση της BlackRock και άλλων διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων σχετικά με τη συμμετοχή σε βιομηχανικές συμμαχίες που επιδιώκουν την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η BlackRock έχει μειώσει τη δέσμευσή της για το Climate Action 100+, ενώ η State Street, η JPMorgan Asset Management, η Pimco και η Invesco έχουν αποσυρθεί ολοκληρωτικά.

Keywords
Αναζητήσεις
ta-kritiria-esg-fernoun-apomakrynsi-ependyton-apo-ti-blackrock.htm
Τυχαία Θέματα