Συνάντηση Μητσοτάκη – Κολονά: Στο επίκεντρο η ενεργειακή κρίση

20:17 6/9/2022 - Πηγή: Emea.gr

Η ενεργειακή κρίση αποτέλεσε αιχμή στις απόψεις που αντάλλαξαν για μια σειρά διεθνών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών θεμάτων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα, την πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ανέφερε στην Γαλλίδα υπΕΞ τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση

της ενεργειακής κρίσης και επανέλαβε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί αυτή η μεγάλη πρόκληση με συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στις σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και την απεξάρτηση από τις ρωσικές πηγές ενέργειας, ως στρατηγικός ενεργειακός κόμβος.

Στην ατζέντα βρέθηκαν βεβαίως, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ ο πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης την Κ. Κολονά για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας και τις απειλές από επίσημα χείλη έναντι της ελληνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ότι η γειτονική χώρα προκαλεί ένταση, υπονομεύοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR. 

Keywords
Τυχαία Θέματα