Στους δρόμους και οι αγρότες της Κύπρου – Η κυβέρνηση ρίχνει «τυράκι» 354 εκατ. ευρώ

18:45 8/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Με τον κανονισμό της φυτοπροστασίας να έχει ήδη αποσυρθεί από την Κομισιόν, σε μια προσπάθεια κατευνασμού των αγροτικών κινητοποιήσεων ανά την Ευρώπη, τα αιτήματα των Κυπρίων αγροτών – τα οποία κατέθεσαν στο γραφείο της ΕΕ στη Λευκωσία – περιλάμβαναν το δυσβάστακτο κόστος που θα επέφερε η μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Οι Κύπριοι αγρότες θεωρούν ότι στην Κύπρο, όπως και στις περισσότερες χώρες του Νότου, οι κλιματολογικές συνθήκες δεν επιτρέπουν παραγωγή χωρίς τα αναγκαία

προϊόντα φυτοπροστασίας. Επιπλέον,  στο υπόμνημα που υπογράφουν όλες οι αγροτικές οργανώσεις της Κύπρου ζητείται η κατάργηση της πράσινης φορολογίας και η διαφοροποίηση του σχεδιασμού για την υλοποίηση της πράσινης μετάβασης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, η προσφάτως διορισθείσα υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και όχι απέναντί τους και ότι ένας από τους μεγάλους στόχους είναι να αυξηθεί το 1,8% της συνεισφοράς του πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ.

Η Κύπρια υπουργός υποστήριξε πως υπάρχουν προβλεπόμενα κονδύλια ύψους 354 εκατ. ευρώ, που θα διατεθούν στον πρωτογενή τομέα. Μάλιστα, σε προσπάθεια κατευνασμού των εντάσεων τα τελευταία 24ωρα καταβάλλονται στους λογαριασμούς των παραγωγών οφειλές τόσο από επιδοτήσεις, όσο και από αποζημιώσεις για ζημιές των προηγούμενων ετών.

Keywords
Αναζητήσεις
stous-dromous-kai-oi-agrotes-tis-kyprou--i-kyvernisi-richnei-tyraki-354-ekat-evro.htm
Τυχαία Θέματα