Στο «σκαμνί» για φοροδιαφυγή η οικογένεια Τραμπ

20:12 21/9/2022 - Πηγή: Emea.gr

Στο «σκαμνί» ετοιμάζεται να στείλει -με την κατηγορία της φοροδιαφυγής- η γενική εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ορισμένα από τα παιδιά του.

Η κ. Τζέιμς ανακοίνωσε σήμερα (21/9) ότι επί μια τριετία ερευνήθηκαν οι φορολογικές πρακτικές του «Οργανισμού Τραμπ». Από την έρευνα συγκεντρώθηκαν αποδεικτικά στοιχεία πως ο πρώην Πρόεδρος παραβίασε τον νόμο προκειμένου να αποκομίσει κέρδη για τον ίδιο, την οικογένεια και την επιχείρησή του.

Σύμφωνα

με την εισαγγελέα ο Τραμπ και ο Οργανισμός του κατέθεταν παραπλανητικά οικονομικά στοιχεία που αφορούσαν την αξία των ακινήτων τους, προκειμένου να εξασφαλίζουν ευνοϊκά δάνεια και φορολογικά οφέλη.

Κατονόμασε, επίσης, τους γιους του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και Έρικ Τραμπ, καθώς και την κόρη του, Ιβάνκα Τραμπ, ως κατηγορούμενους.

«Με τη βοήθεια των παιδιών του και ανώτερων στελεχών του “Οργανισμού Τραμπ”, ο Ντόναλντ Τραμπ διόγκωσε εικονικά την περιουσία του κατά δισεκατομμύρια δολάρια για να πλουτίσει αδίκως και να εξαπατήσει το σύστημα», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Προσθέτοντας ότι: «Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους πολίτες αυτής της χώρας σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία: οι πρώην πρόεδροι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τα ίδια κριτήρια όπως οι απλοί Αμερικανοί».

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης αξιώνει αποζημίωση 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Ποσό ίσο με το συνολικό οικονομικό όφελος που φέρονται να αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι. Επιπλέον, επιδιώκει να απαγορεύσει στον Ντόναλντ Τραμπ και στα παιδιά του να διευθύνουν εταιρίες στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, καθώς και να απαγορεύσει στον «Οργανισμό Τραμπ» να δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραξία και έχει χαρακτηρίσει την έρευνα της Δημοκρατικής γενικής εισαγγελέως της Νέας Υόρκης ως «κυνήγι μαγισσών» με πολιτικά κίνητρα. Αβάσιμους έχει χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς της Λετίσια Τζέιμς και ο «Οργανισμός Τραμπ».

Keywords
Τυχαία Θέματα