Στην Ελλάδα θα γίνει το ένα προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ

08:58 3/12/2023 - Πηγή: Emea.gr

Περίπου 8 μήνες πριν την έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024 η Εθνική Ελλάδος, με νέο ομοσπονδιακό προπονητή τον Βασίλη Σπανούλη, έμαθε τους αντιπάλους της για το προολυμπιακό τουρνουά, μετά την κλήρωση που διενεργήθηκε από τη FIBA.

Το ένα από τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθεί στην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στον Πειραιά.

Αίγυπτος, Δομινικανή Δημοκρατία, Κροατία, Σλοβενία, Νέα Ζηλανδία θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για το προολυμπιακό τουρνουά, με την Ελλάδα να έχει ένα σχετικά πιο βατό δρόμο.

Πριν την κλήρωση, οι ομάδες τοποθετήθηκαν σε έξι γκρουπ δυναμικότητας με την Εθνική μας να βρίσκεται στο 2ο. Η Αίγυπτος και η Δομινικανή Δημοκρατία θα είναι οι αντίπαλοι της «επίσημης αγαπημένης» στο Group Β, όμως στο Group Α βρίσκονται η Σλοβενία, η Νέα Ζηλανδία και η Κροατία.

Επισημαίνεται ότι εφόσον η Εθνική καταλάβει τη μία από τις δύο θέσεις, την περιμένουν αρκετά δύσκολοι αντίπαλοι στα νοκ αουτ παιχνίδια. Συγκεκριμένα η Σλοβενία του μεγάλου Λούκα Ντόνσιτς έχει δείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, η Κροατία έχει ένα πολύ καλό ρόστερ, ενώ η Νέα Ζηλανδία είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει τόσο εύκολα.

Ποια είναι η δομή του τουρνουά

Ο δρόμος για τους Αγώνες του Παρισιού δεν είναι εύκολος για καμία ομάδα, καθώς το Προολυμπιακό τουρνουά αποτελείται από δύο γκρουπ των τριών ομάδων, με τους δύο πρώτους νικητές του κάθε γκρουπ να περνάνε στην επόμενη φάση. Εκεί ο πρώτος του ενός ομίλου θα βρεθεί απέναντι στον δεύτερο του άλλου και ο μεγάλος τελικός θα δώσει σε μία ομάδα το πολυπόθητο εισιτήριο. Οι μεγάλοι τελικοί για όλα τα γκρουπ είναι προγραμματισμένοι για τις 7 Ιουλίου του 2024.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις Αίγυπτο και Δομινικανή Δημοκρατία και σε περίπτωση πρόκρισης στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση θα διασταυρωθεί με μία εκ των Σλοβενία, Νέα Ζηλανδία ή Κροατία.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ έκανε γνωστές τις ημερομηνίες του τουρνουά, που θα γίνει στη χώρα μας, από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου 2024. Να είμαστε όλοι εκεί να στηρίξουμε τις προσπάθειες της «Επίσημης αγαπημένης»!

Διαβάστε εδώ την BUSINESS VOICE που κυκλοφόρησε εχθές! 

 
Keywords
Αναζητήσεις
stin-ellada-tha-ginei-to-ena-proolybiako-tournoua-basket.htm
Τυχαία Θέματα