Στα σκαριά το 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

14:27 21/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Οι Πρέσβεις της ΕΕ συμφώνησαν επί της αρχής για ένα 13ο πακέτο κυρώσεων κατά  της Ρωσίας λόγω του εισβολής στην Ουκρανία και του πολέμου που διεξάγεται . Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βελγικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, αυτό το πακέτο είναι «ένα από τα ευρύτερα που έχουν εγκριθεί από την ΕΕ». Το πακέτο κυρώσεων θα υποβληθεί σε γραπτή διαδικασία και θα εγκριθεί επίσημα στις 24 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει τη Μόσχα για ενδεχόμενες νέες κυρώσεις, σε περίπτωση που σταματούσε

ο πόλεμος με την Ουκρανία, Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS κάνει λόγο για «προαποφασισμένες κυρώσεις» και προσθέτει πως «οι απειλές της ΕΕ και οι κυρώσεις θα συνεχίζονται όσο παραμένει ανοικτό το μέτωπο του πολέμου».

Προ μηνών, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε τονίσει πως η Ρωσία περιμένει έτσι και αλλιώς να συνεχιστούν οι κυρώσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτές οι κυρώσεις θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια. Ακόμα και χωρίς δηλώσεις από τον σεβαστό (Αμερικανό) εκπρόσωπο, το γνωρίζαμε ήδη αυτό. Το λαμβάνουμε υπόψιν όταν χαράσσουμε τη γραμμή μας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ. 

Keywords
Αναζητήσεις
sta-skaria-to-13o-paketo-kyroseon-kata-tis-rosias.htm
Τυχαία Θέματα