Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου: Η ηγεσία του ΕΒΕΑ είναι γυναικεία υπόθεση

11:16 30/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σε μία εποχή που η θέση της γυναίκας σε πολλά μέρη του κόσμου όχι μόνο υποτιμάται αλλά πολλές φορές θεωρείται ασήμαντη, η Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου αποδεικνύει πως οι γυναίκες μπορούν να αποτελούν πρότυπο δυναμικότητας και προόδου.

Το όνομά της είναι συνδεδεμένο με το ελληνικό επιχειρείν, στο οποίο έχει διανύσει… χιλιόμετρα. Υπήρξε πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του υπερσύγχρονου και καινοτόμου Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ενώ πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα

προέδρου του ΕΒΕΑ. Είναι η πρώτη φορά που στην ιστορία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, τα ηνία αναλαμβάνει μια γυναίκα.

Ποια είναι η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Το βάπτισμα του πυρός στα επιχειρηματικά το έχει πάρει ήδη από τα παιδικά της χρόνια, καθώς ο πατέρας της υπήρξε Εμπορικός Διευθυντής στη SUZUKI και η οικογένεια διατηρούσε κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων και μηχανών. Όπως έχει η ίδια δηλώσει, παράλληλα με τα θερινά μαθήματα στο φροντιστήριο και με τις ξένες γλώσσες, δούλευε στη SUZUKI, ενώ τα απογεύματα πήγαινε στο μαγαζί της οικογένειας, εμπειρία η οποία της έδωσε όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ενασχόληση με τη διοίκηση και το επιχειρείν.

Η Σοφία σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια γράφτηκε σε μια ιδιωτική σχολή πληροφορικής. Το 1990 μετέβη στο Λονδίνο για να κάνει το μεταπτυχιακό της στη Γλωσσολογία και κατά την επιστροφή της εργάζεται ως καθηγήτρια στο ΤΕΙ Πειραιά. Την εποχή εκείνη έγινε η γνωριμία της με τον πανίσχυρο επιχειρηματία Δημήτρη Εφραίμογλου, στην οικογένεια του οποίου ανήκε η κλωστοϋφαντουργεία 3Α.

Πρόκειται για κλασικό παράδειγμα γυναίκας που συνδυάζει επιτυχώς τους ρόλους της businesswoman, της συζύγου και της μητέρας. Τα τρία ενήλικα παιδιά της είναι πλέον ανεξάρτητα, ωστόσο ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, η επιτυχημένη επιχειρηματίας παραδέχεται πως ο συνδυασμός καριέρας και μητρότητας είναι πάντοτε δύσκολη υπόθεση.

Η Σοφία Κουνενάκη- Εφραίμογλου αποτελεί σήμερα μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στις Επιχειρήσεις και έχει μία θέση στη λίστα «Most Powerful Women» του Fortune, επιθυμώντας πάντοτε να ενδυναμώσει τη γυναικεία παρουσία στον επιχειρηματικό κόσμο.  Όραμά της, τη σημερινή εποχή που κράτος και επιχειρήσεις ψηφιοποιούνται, να προσαρμοστεί η Ελλάδα στην εξέλιξη αυτή και διαρκώς να βελτιώνεται ως χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα