ΣΕΒ: Το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας δυναμιτίζει τις προοπτικές της οικονομίας

13:20 6/9/2018 - Πηγή: Emea.gr

Το συντελούμενο ξήλωμα του πλαισίου εργασιακών σχέσεων μπορεί δυνητικά να αντιστρέψει την καλή πορεία της οικονομίας, προειδοποιεί στο εβδομαδιαίο δελτίο του για την ελληνική οικονομία ο ΣΕΒ, όπου επαναλαμβάνει την ανάγκη να ενταθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ενισχυθεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη των επενδυτών. Όπως τονίζει ο Σύνδεσμος, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει με σταθερά βήματα, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο απαιτούν οι περιστάσεις, για να ξεφύγουμε από την μεταμνημονιακή μιζέρια.

Αυτό, όπως εξηγεί αποδεικνύει τις δυνατότητες που υπάρχουν εάν ενταθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ενισχυθεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας συνεχίσθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, με το ΑΕΠ να αυξάνει σε ετήσια βάση κατά 1,8%, έναντι 2,5% το πρώτο τρίμηνο του 2018 και 1,4% στο σύνολο του 2017, ενώ σε κλαδικό επίπεδο, στην αύξηση της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας, ξεχωρίζουν οι επιδόσεις της Γεωργίας, της Βιομηχανίας, των Κατασκευών και των κλάδων του Εμπορίου, Τουρισμού και Μεταφορών. Η ιδιωτική κατανάλωση ενισχύθηκε κατά 1%, έναντι μηδενικών αυξήσεων τα περασμένα τρία χρόνια, όπως αντανακλάται και στη σχετικά ισχυρότερη οικονομική ευρωστία των νοικοκυριών που εμφανίζουν από την αρχή του χρόνου αυξημένη πρόθεση για μείζονες αγορές και για αποταμίευση στο.....

The post ΣΕΒ: Το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας δυναμιτίζει τις προοπτικές της οικονομίας appeared first on EMEA.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα