Σενάρια θερινής νυκτός με πρόθεση, η απρόβλεπτη απάντηση σε ένα δίλημμα καινοτομίας και η φουλ επίθεση με «πράσινο» budget

07:01 25/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Wannabe ερευνητές – πληρωμένα “πιστόλια”
Βαρύγδουποι τίτλοι, «αποκλειστικότητες», περισπούδαστες «έρευνες», «ατράνταχτα» στοιχεία με κοινό σημείο την αυτό-αναφορικότητα, δίχως να παρουσιάζεται κάποιο στοιχείο, έγγραφο ή επίσημη τοποθέτηση, που βασίζεται στους δεσμούς «αντιπολιτευτικής» δημοσιογραφίας στα όρια του μηδενισμού των μελών που συναποτελούν μια ομάδα με catchy ονομασία, που προσομοιάζει με (σχετικά) αντίστοιχες διεθνείς προσπάθειες, έτσι ώστε να δημιουργείται και η ανάλογη σύγχυση και μια (ελαφριά) δόση… ψεκασμού, επιχειρούν να παίξουν ρόλο-βαρόμετρο σε επιχειρήσεις, επενδύσεις,

project.

Μόλις κάποιος πατήσει το σχετικό link προκειμένου να πληροφορηθεί τις φοβερές και τρομερές αποκαλύψεις που απειλούν να… γκρεμίσουν το σύστημα, και διαβάσει το «πόνημα» που θα συνέτασσε και ένας μαθητής τάξης του Δημοτικού σχολείου, αυτομάτως αντιλαμβάνεται την λογική του over-selling, click-bait, έμμεσου εκβιασμού για οικονομικά (διαφημιστικά) ανταλλάγματα, ενδεχομένως και της (επ’ αμοιβή, πάντοτε) εξυπηρέτησης (ως άλλα πληρωμένα «πιστόλια») γνωστών πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων με Βόρεια έδρα και το βλέμμα στραμμένο στο… ξανθό γένος.

Μια φιλική συμβουλή: Χρήσιμο θα ήταν να κάνουν πράξη την… ερευνητική δημοσιογραφία που διατείνονται πως ασκούν, γνωρίζουν και υπηρετούν, διασταυρώνοντας τα σενάρια θερινής νυκτός που διακινούν, καθώς έφτασαν στα αυτιά μας πληροφορίες πως ορισμένοι έχουν αρχίσει να συναντώνται με μεγαλύτερη συχνότητα με τις νομικές υπηρεσίες των εισηγμένων επιχειρήσεων που ηγούνται. Όχι τίποτε άλλο, για να μην λένε πως δεν γνώριζαν…

Οραματιστής ή διαχειριστής;
Μπορεί στην αρχή του «γάμου» η περιρρέουσα ατμόσφαιρα να καταγραφόταν ως ειδυλλιακή, ωστόσο όσοι γνώριζαν ανέκαθεν εμφανίζονταν ως επιφυλακτικοί. Οι λόγοι αρκετοί: Το εξαιρετικά απαιτητικό εγχείρημα, οι πολλαπλοί εμπλεκόμενοι με ποικίλη ψυχοσύνθεση, εμπειρίες, οπτική και πρακτική, η διαφορετική ταχύτητα που ήθελαν οι stakeholders να ακολουθήσει το project, η εμφάνιση ορισμένων δυσεξήγητων χρονικών καθυστερήσεων που έφτασαν να θέτουν εν αμφιβόλω την τελική εκτέλεσή του, η κατεύθυνση και δη το περιεχόμενο που έπρεπε να ακολουθήσει στο επίπεδο της προσέλκυσης δυνητικών πελατών κ.ο.κ.

Αποτέλεσμα; Στα τέλη του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους να ληφθεί η απόφαση για το… κόντεμα των αρμοδιοτήτων του aggressive επικεφαλής του εγχειρήματος. Κίνηση, ουσιαστικά, που θα τον οδηγούσε εκτός της ομάδας, καθώς δύσκολα θα δεχόταν να παίξει το ρόλο του διαχειριστή. Σε αντίθεση με την αντικαταστάτριά του…

Μάλιστα, η πολύχρονη εργασιακή της εμπειρία μπορεί να γεννά ορισμένες δεύτερες, «πονηρές» σκέψεις περί μη-χρηστής οικονομικής διαχείρισης, ωστόσο το γεγονός πως ακόμη το project βρίσκεται στα… σπάργανα, αυτομάτως εξαλείφει τη συγκεκριμένη σεναριολογία. Σε αντίθεση με το σενάριο του «ματιού, αυτιού και εκτιμητή» της διοίκησης.

Οπότε, business as usual, έστω κι εάν το εγχείρημα έχει πολυδιαφημιστεί για την καινοτόμο προσέγγισή του και την διαφορετικότητα που εισάγει στην αγορά. Ίδωμεν.

Γερμανικό «γκάζι» με… προίκα €3 δισ. για net zero οικονομία!
Ένα πρόγραμμα συνολικού ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που αφορά στη στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων σε συγκεκριμένα στρατηγικά αγαθά που θεωρούνται ως ζωτικής σημασίας για την προώθηση της μετάβασης προς μια net zero οικονομία, όπως προκύπτει και με βάση το Βιομηχανικό Σχέδιο του αποκαλούμενου και ως Green Deal, ενέκρινε προ μερικών 24ωρων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ποιος υπέβαλε το συγκεκριμένο σχέδιο προς έγκριση; Η Γερμανία, η οποία αξιοποίησε το καθεστώς έγκρισης βάσει του Προσωρινού Πλαισίου Κρίσης και Μετάβασης για κρατικές ενισχύσεις, που εγκρίθηκε από την Ε.Ε. στις 9 Μαρτίου 2023 για τη στήριξη μέτρων σε τομείς που είναι καθοριστικοί για την επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης και τη μείωση της εξάρτησης από τα καύσιμα.

Η Γερμανική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος, αναμένεται πως θα προβεί στη διάθεση άμεσων επιχορηγήσεων, φορολογικών πλεονεκτημάτων, επιδοτούμενων επιτοκίων για νέα δάνεια, ακόμη και την παροχή εγγυήσεων για νέα δάνεια.

Απευθύνεται δε, σε εταιρείες που παράγουν μπαταρίες, ηλιακούς συλλέκτες, ανεμογεννήτριες, αντλίες θερμότητας, ηλεκτρολύτες, εξοπλισμό για χρήση και αποθήκευση άνθρακα, καθώς και βασικά εξαρτήματα που έχουν σχεδιαστεί και χρησιμοποιούνται κυρίως ως άμεσες εισροές για την παραγωγή τέτοιου εξοπλισμού ή συναφών κρίσιμων πρώτων υλών που θεωρούνται ως απαραίτητες για την παραγωγή τους.

Μέσω των προαναφερθέντων μέτρων εκτιμάται πως θα δοθούν τα απαιτούμενα κίνητρα για την παραγωγή σχετικού εξοπλισμού που θα οδηγήσει στη μετάβαση προς μια net zero οικονομία, ενώ θα χορηγηθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Keywords
Αναζητήσεις
senaria-therinis-nyktos-me-prothesi-i-aprovlepti-apantisi-se-ena-dilimma-kainotomias-kai-i-foul-epithesi-me-prasino-budget.htm
Τυχαία Θέματα