Σαουδική Αραβία: Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στην Εxpo 2025 Osaka Kansai

Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε επίσημα τη συμμετοχή της στην Expo 2025 Osaka Kansai, στο πλαίσιο της πρώτης Διεθνούς Συνάντησης Σχεδιασμού (IPM), επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για παγκόσμια συνεργασία. Η εξάμηνη εκδήλωση, η οποία θα ενώσει ανθρώπους και κυβερνήσεις από διαφορετικές χώρες, θα πραγματοποιηθεί, με θέμα, “Designing Future Society for Our Lives”.

Με στόχο την προώθηση

του παγκόσμιου διαλόγου, η εκδήλωση θα ασχοληθεί με την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (‘SDGs’), με τρία επιμέρους θέματα: Saving lives; Empowering Lives; and Connecting Lives. Η πρώτη IPM, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη υποδοχής της Οσάκα, παρείχε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν περαιτέρω τα θέματα της Expo 2025, μαζί με επιχειρησιακές και ρυθμιστικές οδηγίες που σχετίζονται με τη φιλοξενία ενός περιπτέρου.

Η πρώτη παρουσία του Βασιλείου στην Παγκόσμια Έκθεση ήταν στην Expo 1958 στις Βρυξέλλες και η συμμετοχή της στην Expo 2025 θα δομηθεί βάσει της επιτυχίας του περιπτέρου της στην Expo 2020 Dubai, το οποίο υποδέχθηκε περίπου 5 εκατομμύρια επισκέπτες – σχεδόν το 24% των συνολικών επισκέψεων στην Expo 2020 και έλαβε το Βραβείο “Best Pavilion”.

Το Βασίλειο υπέβαλε επίσημα το δικό του αίτημα να φιλοξενήσει την Expo 2030 τον Σεπτέμβριο, με το προτεινόμενο θέμα «The Era of Change: Together for a Foresighted Tomorrow», ενδεικτικό του οράματός της να φέρει κοντά χώρες, διεθνείς οργανισμούς και άλλους φορείς για την προώθηση της συνεργασίας και την ενθάρρυνση της συλλογικής δράσης, για την αντιμετώπιση προκλήσεων και ευκαιριών για το μέλλον. Η χώρα υποδοχής της Expo 2030 θα εκλεγεί από τα κράτη μέλη του Bureau International des Expositions στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2023.

Keywords
Τυχαία Θέματα