Πυρκαγιά στο Αλιβέρι: Μάχη με επίγεια και εναέρια μέσα – Συνελήφθη 75χρονος

08:36 7/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σε εξέλιξη παραμένει και το πρωί της Παρασκευής η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Αλιβέρι της Εύβοιας.

Η πυρκαγιά εντοπίζεται στην περιοχή Προφήτης Ηλίας σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από το χωριό Καλέντζι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το πύρινο μέτωπο έκανε κύκλο, αγκαλιάζοντας ολόκληρο το βουνό με χαμηλή βλάστηση.

Αρχικά κατευθύνθηκε προς τα νταμάρια που υπάρχουν στην περιοχή για να ανακοπεί η πορεία του.

Ωστόσο, βρήκε διέξοδο προς τον Προφήτη Ηλία παρά το γεγονός

ότι βαριά χωματουργικά μηχανήματα που διέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς προσπαθούσαν μέσα στο σκοτάδι να ανοίξουν ζώνες ώστε να μπορέσουν να φτάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες κοντά στο μέτωπο.

Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ειδικότερα στο χωριό Καλέντζι με το μέτωπο της φωτιάς να κινείται με κατεύθυνση το χωριό, ωστόσο απέχει αρκετά και δεν κινδυνεύει άμεσα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν τοποθετηθεί σε επίκαιρα σημεία ώστε να αποτρέψουν τις φλόγες από το νο πλησιάσουν κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν 87 πυροσβέστες μεταξύ των οποίων και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα ενώ έχουν διατεθεί και δεκάδες υδροφόρες από τον δήμο Κύμης-Αλιβερίου και την περιφέρεια Στερεάς όπως και βαριά χωματουργικά μηχανήματα.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης περίπου 2-3 μποφόρ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός εκτίμησε ότι η εικόνα της φωτιάς το πρωί της Παρασκευής είναι καλύτερη σε σχέση με τη νύχτα.

Συνελήφθη 75χρονος

Ο Γ. Αρτοποιός τόνισε επίσης ότι για τη φωτιά συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου 75χρονος άνδρας ο οποίος εντοπίστηκε να «καπνίζει» μελίσσια στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε η φωτιά και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Επιπλέον, παρά τους αρχικούς φόβους για πιθανότητα επέκτασης στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής, μεταξύ των οποίων η ΔΕΗ και ΑΓΕΤ Ηρακλής, τέτοια απειλή τελικά δεν υπήρξε, ενώ δεν κινδύνευσαν ούτε κατοικημένες περιοχές.

Keywords
Αναζητήσεις
pyrkagia-sto-aliveri-machi-me-epigeia-kai-enaeria-mesa--synelifthi-75chronos.htm
Τυχαία Θέματα