Ποια νησιά είχαν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα το Πάσχα;

12:47 14/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Τα στοιχεία επιβατικής κίνησης πλοίων του Ferryhopper αποκαλύπτουν τις τάσεις σε σχέση με τις επιλογές των Ελλήνων και Ευρωπαίων ταξιδιωτών στα νησιά της Ελλάδας για την περίοδο του Πάσχα 2024.

Τα 10 πιο δημοφιλή νησιά για το ελληνικό κοινό την περίοδο του Πάσχα 2024 ήταν τα εξής:

Αίγινα,Κέρκυρα,Πάρος,Τήνος,Σύρος,Μύκονος,Τζια,Άνδρος,Κρήτη, Νάξος.

Παράλληλα,

παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση όχι μόνο σε περιοχές δημοφιλείς παραδοσιακά εντός και εκτός σεζόν, αλλά και σε συμπλέγματα όπως οι Σποράδες που είχαν σχεδόν διπλάσια κίνηση φέτος. Για την ακρίβεια, οι παρακάτω νησιωτικές περιοχές σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση δημοφιλίας σε σχέση με το Πάσχα του 2023:

Σποράδες +193%,Κυκλάδες +107%,Δωδεκάνησα +96%,Βόρειο Αιγαίο +95%.

Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες ταξιδιώτες έδειξαν να προτιμουν νησιά όπως η Πάρος, η Μύκονος, η Τζια και η Τήνος που κατέγραψαν φέτος διπλάσια νούμερα σε εισιτήρια πλοίων σε σχέση με την εορταστική περίοδο του 2023. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Σαντορίνη δεν είναι στο τοπ 10 των επιλογών των Ελλήνων, παρατηρείται μια τάση αποκέντρωσης και επιλογής νέων εναλλακτικών προορισμών.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης πως η ημέρα με την υψηλότερη κίνηση ήταν η αργία της Τρίτης 7/5 όταν επέστρεψαν οι ταξιδιώτες από τα νησιά, που δείχνει πως οι περισσότεροι δεν έμειναν για πολλές μέρες στον προορισμό που επισκέφθηκαν.

Όσο για τις προτιμήσεις μετακίνησης των Ελλήνων, 15% ταξίδεψαν με το όχημά τους στα νησιά το Πάσχα, ενώ 2% ταξίδεψαν με το κατοικίδιό τους κλείνοντας pet ticket στο Ferryhopper.

Στοιχεία επιβατικής κίνησης για το ευρωπαϊκό κοινό

Όσο για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, το τοπ 5 των νησιών για το Πάσχα 2024 διαμορφώθηκε ως εξής:

Μύκονος,Αίγινα,Πάρος,Ύδρα,Σαντορίνη,

με το Αγκίστρι, τη Σίφνο, τη Νάξο και την Κρήτη να σημειώνουν τη μεγαλύτερη αύξηση δημοφιλίας σε σχέση με το 2023.

Keywords
Αναζητήσεις
poia-nisia-eichan-ti-megalyteri-episkepsimotita-to-pascha.htm
Τυχαία Θέματα