Πλημμύρα θετικών επιχειρηματικών νέων ζωντανεύει το ΧΑ

08:05 25/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ανοίγει από σήμερα το  βιβλίο προσφορών για τη μεγαλύτερη εισαγωγή στο ΧΑ την εισαγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και μάλιστα με ελκυστικό εύρος τιμών για το ΧΑ που ήδη υποδέχεται τις εισροές ξένων επενδυτών και τώρα ετοιμάζεται για μία μεγάλη εισαγωγή.

Στη Νέα Υόρκη στο μεταξύ οι ελληνικές εταιρείες που παίρνουν μέρος στο roadshow της JP Morgan

έχουν πλήθος συναντήσεων με ξένους θεσμικούς και οίκους, η Τράπεζα Πειραιώς προετοιμάζει placement του δισεκατομμυρίου η ΔΕΗ εξέπληξε θετικά και οι πρώτες θετικές εκτιμήσεις ήρθαν από ελληνικούς οίκους, αλλά αναμείνατε και τους οίκους του εξωτερικού.

Η Eurobank Equities έβαλε το στόχο του Γενικού Δείκτη στις 1.622 μονάδες, είναι περίπου κάτι λιγότερο από 300 μονάδες υψηλότερα σε σχέση με την τιμή που βρίσκεται τώρα ο Γενικός Δείκτης και ο στόχος υποστηρίζεται, από την αναγνωρισμένη πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και από το ΔΝΤ, την υπολογιζόμενη ανάπτυξη φέτος και τα επιχειρηματικά σχέδια καλών εταιριών, που βλέπουμε σταδιακά να ξεδιπλώνονται.

Υπάρχει μεγάλη επιχειρηματική και επενδυτική δραστηριότητα και είναι χαρακτηριστικό ότι οι τράπεζες ανταγωνίζονται μεταξύ τους να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις από τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης, διαθέτοντας δάνεια για να επιτύχουν κι αυτές τους στόχους τους. Αν το περιβάλλον των επιτοκίων ευνοούσε περισσότερο οι απορροφήσεις θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αλλά για την ώρα δεν προβλέπεται μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ και όλοι αναμένουν την αιτιολογία και φρασεολογία της Κριστίν Λαγκάρντ για να διαπιστώσουν προς το που φυσάει ο άνεμος.

Στη Wall Street έχουν εγκαταλείψει τις ελπίδες για μειώσεις επιτοκίων πριν το Μάρτιο, κάποιοι φοβούνται ότι μπορεί να αργήσουν περισσότερο. Οι προσδοκίες για μειώσεις 1,5% φέτος δεν είναι σοβαρές, εκτός κι αν σκάσουν κανόνια και τα πράγματα θα ζορίσουν, αν η Fed περιμένει έως το Μάιο. Ωστόσο η Wall είναι μεγάλη αγορά, το Netflix έφερε αισιοδοξία από προχθές αρκετή για να ισοφαρίσει την απογοήτευση από την Tesla μετά τη συνεδρίαση. Άλλωστε πήγε καλά και η IBM, η AMD επίσης τα πάει καλά και ο S&P 500 έκανε ένα ακόμα ρεκόρ, αν και όλοι οι δείκτες έκλεισαν προς τα χαμηλά της ημέρας, ενώ ο Dow έκλεισε και με μικρή υποχώρηση.

Keywords
Αναζητήσεις
plimmyra-thetikon-epicheirimatikon-neon-zontanevei-to-cha.htm
Τυχαία Θέματα