Παπαστεργίου: Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρονιά για την καινοτομία το 2024

20:36 26/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σε χαιρετισμό του στο Συνέδριο «Innovation Greece 5.0: Η Καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν», που πραγματοποιείται στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον τομέα της καινοτομίας και των τεχνολογιών εντός του 2024.

Δήλωσε χαρακτηριστικά για το 2024 πως «είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρονιά για τις εξελίξεις στον τομέα της Καινοτομίας

και των νέων τεχνολογιών» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι εδώ στους τομείς αυτούς, προσπαθεί, επιχειρεί και δίνει λύσεις».

Αναφερόμενος στον ψηφιακό βοηθό gov.gr, ο οποίος μπορεί πλέον να δώσει απαντήσεις και κατευθύνσεις σε 25 γλώσσες (24 πιστοποιημένες γλώσσες της ΕΕ και τα αλβανικά), στάθηκε στο ότι δίνονται σημαντικές ευκαιρίες που προκύπτουν από την αξιοποίηση του όγκου των ήδη υπαρκτών δεδομένων, καθώς και των νέων δεδομένων που ψηφιοποιούνται.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «η ανάλυση των δεδομένων στις συνταγογραφήσεις ή η ανάλυση ανωνύμων δεδομένων υγείας για χάραξη ανάλογων πολιτικών, η στήριξη πολιτικών για ακόμη πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα βασισμένο σε πραγματικές δαπάνες, η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης με την επεξεργασία των εκατομμυρίων σελίδων πρακτικών, είναι μερικά μόνον παραδείγματα».

Μεταξύ άλλων, ο Δ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στον υπερ-υπολογιστή «Δαίδαλος», ο οποίος θα συμβάλλει στην ανάπτυξη οικοσυστήματος γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη, δήλωσε ότι «ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη (αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση προηγμένου υπολογιστικού εξοπλισμού, αποθηκευτικού χώρου και λογισμικού, για την υλοποίηση του νέου υπολογιστικού συστήματος υψηλών επιδόσεων) και η διαδικασία προχωράει».

Σχετικά με τη σημασία των επενδύσεων σε υπολογιστική ισχύ και data centers, καθώς και τον σχεδιασμό του χώρου όπου θα αποθηκεύονται τα δεδομένα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική χρήση των σύγχρονων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης στην καινοτομία με ασφάλεια».

Keywords
Αναζητήσεις
papastergiou-exairetika-endiaferousa-chronia-gia-tin-kainotomia-to-2024.htm
Τυχαία Θέματα