Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του και επιταχύνει τη στρατηγική καινοτομίας του
Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του και επιταχύνει περαιτέρω τη στρατηγική καινοτομίας του, με νέες Venture Capital επενδύσεις σε τομείς υψηλής δυναμικής κατά τη διάρκεια του 2024.
Σύμφωνα με τους στόχους του για την ψηφιοποίηση, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα, ο Όμιλος προχώρησε σε επένδυση στη C2CA Technology, Startup που ειδικεύεται στην ανακύκλωση και αναβάθμιση απορριμμάτων σκυροδέματος,
Ο Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, σχολίασε: «Οι πιο πρόσφατες επενδύσεις μας ενσαρκώνουν τη δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε ανατρεπτικές τεχνολογίες και νεοφυείς επιχειρήσεις που μπορούν να μεταμορφώσουν τον κλάδο μας.
Μεσοπρόθεσμα, οι εν λόγω επενδύσεις θα ανέλθουν στα 40 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά μας και επιταχύνοντας την ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών και υλικών στη λειτουργία μας, τα προϊόντα και τις λύσεις που προσφέρουμε στους πελάτες μας.
Για το μέλλον, εξετάζουμε τις επιλογές μας για επέκταση των επενδυτικών δυνατοτήτων μας, συμπεριλαμβανομένων και πιθανών συνεργασιών με αντικείμενο ένα μεγαλύτερο fund που θα εστιάζει σε πιο ώριμες ευκαιρίες».
Δύο νέες επενδύσεις στον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίαςΟι επενδύσεις του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Optimive και την Concrete.ai προάγουν περαιτέρω το ήδη ισχυρό ιστορικό του Ομίλου στην αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων για την αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητάς του και για την επιτάχυνση της επίτευξης των σχετικών με τη βιωσιμότητα στόχων του.
Με την επένδυση στην Optimive, επιχείρηση με έδρα την Ευρώπη, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ ενισχύει την πρωτοποριακή του θέση στον χώρο της βελτιστοποίησης βιομηχανικών διαδικασιών σε πραγματικό χρόνο με εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης, καταδεικνύοντας την ισχυρή πεποίθησή του ότι οι ψηφιακές λύσεις μπορούν να μεταμορφώσουν τη βιομηχανία τσιμέντου και τη βαριά βιομηχανία ευρύτερα.
Ο ΤΙΤΑΝ αξιοποιεί ήδη το OPTIBAT, τη λύση της Optimitive, στα περισσότερα εργοστάσιά του, βελτιώνοντας τη λειτουργική τους αποδοτικότητα, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας, περιορίζοντας τις εκπομπές CO₂ και βελτιστοποιώντας την παραγωγικότητα του εξοπλισμού και την ποιότητα των προϊόντων του. Ο Όμιλος έχει τη φιλοδοξία να κινητοποιήσει πόρους και τεχνογνωσία για να υποστηρίξει την Optimive να αναπτυχθεί και να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους.
Η Concrete.ai είναι μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Εκμάθησης για τον σχεδιασμό και την παραγωγή σκυροδέματος.
Η λύση της στοχεύει στη βελτιστοποίηση συνθέσεων σκυροδέματος με τρόπο που να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των πελατών και να μειώνει σημαντικά τη χρήση υλικών, τις εκπομπές CO₂ και το κόστος, προωθώντας έτσι βιώσιμες κατασκευαστικές πρακτικές.
Αξιοποιώντας τη βιομηχανική τεχνογνωσία, το παγκόσμιο αποτύπωμα και την επιχειρησιακή κλίμακα του Τιτάνα, σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές δυνατότητες αιχμής της Concrete.ai, η συνεργασία θα επικεντρωθεί στον εντοπισμό, την ιεράρχηση και την αξιοποίηση ευκαιριών για από κοινού ανάπτυξη προϊόντων, πιλοτικά έργα και κοινές προσπάθειες εμπορευματοποίησης.
Επένδυση στη C2CA TechnologyΗ συνεργασία του Ομίλου ΤΙΤΑΝ με τη C2CA Technology στην Ευρώπη υπογραμμίζει τη δέσμευση του Ομίλου στην προώθηση, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, καινοτόμων τεχνολογιών που προάγουν τη βιωσιμότητα στον κλάδο των δομικών υλικών και λύσεων.
Η ολοκληρωμένη τεχνολογία ανακύκλωσης και αναβάθμισης σκυροδέματος της C2CA μετατρέπει τα απόβλητα της διαδικασίας κατεδάφισης σε υψηλής απόδοσης υποκατάστατα υλικά για βιώσιμο σκυρόδεμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Μέσω αυτής της επένδυσης, ο Τιτάνας αποκτά πρόσβαση σε μια ακόμη τεχνολογία που θα υποστηρίξει τις προσπάθειές του να ελαχιστοποιήσει τα απόβλητα, να μειώσει τον ενσωματωμένο άνθρακα στις κτηριακές υποδομές και να παρουσιάσει στην αγορά πιο πράσινα, υψηλής ποιότητας προϊόντα.
Επένδυση στη Fifth WallΗ επένδυση του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στη Fifth Wall, τον μεγαλύτερο διαχειριστή κεφαλαίων στις ΗΠΑ, που επενδύει στο σημείο τομής των κλάδων των ακινήτων και της τεχνολογίας, υπογραμμίζει τη δέσμευσή του για κλιμάκωση της αξιοποίησης της καινοτομίας με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον.
Η Fifth Wall, με ισχυρό ιστορικό στην προώθηση πρωτοποριακών τεχνολογιών, υποστηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις (Startups) και επιχειρήσεις σε στάδιο ανάπτυξής (scale-ups) που έχουν στόχο την επίλυση κρίσιμων προκλήσεων, όπως η μείωση των εκπομπών άνθρακα, η κυκλική οικονομία, οι τεχνολογίες έξυπνων κτηρίων και η βελτιστοποίηση των ακινήτων και των σχετικών με αυτά διαδικασιών.
Με τη συμμετοχή του στo δίκτυο της Fifth Wall, που περιλαμβάνει περισσότερους από 110 στρατηγικούς εταίρους, ο Τιτάνας ενισχύει τον ρόλο του ως ηγέτη της μετάβασης του κατασκευαστικού κλάδου σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- ΗΠΑ: Απελαύνονται 211 Έλληνες υπήκοοι
- Σεισμοί στη Σαντορίνη: Ο Ευθ. Λέκκας εξηγεί τι είναι το βουητό που ακούγεται τις τελευταίες ώρες στα νησιά
- Ζεϊμπέκ: Κραυγή αγωνίας από τους πληγέντες κτηνοτρόφους σε ΑΜ-Θ από ευλογιά & πανώλη
- ΗΠΑ: Προς άμεση απέλαση 1,5 εκατ. μετανάστες – Πόσοι Έλληνες περιλαμβάνονται
- Μειώθηκαν στο 23,5% οι εκπομπές CO2 σε μεταφορές και αποθήκευση το 2022
- Ο Τραμπ ζητά τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας με αντάλλαγμα την αμερικανική βοήθεια
- Επίσημη πρώτη για τις νέες μετοχές του ομίλου AKTOR στο Χρηματιστήριο
- Η Ζυλιέτ Μπινός πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 78ου Φεστιβάλ των Καννών
- Τιμολόγια νερού: Σύσκεψη στον Δήμο Αθηναίων με πρωτοβουλία Δούκα
- Τα METRO Cash & Carry θα δώσουν το «παρών» στη HORECA για πέμπτη χρονιά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Emea.gr
- Τα METRO Cash & Carry θα δώσουν το «παρών» στη HORECA για πέμπτη χρονιά
- Γενς Στόλτενμπεργκ: Ο πρώην γ.γ. του ΝΑΤΟ αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών της Νορβηγίας
- Τσελέντης για Σαντορίνη: «Έχουν γίνει πολεοδομικά εγκλήματα στο νησί»
- Πέθανε ο πρώην βουλευτής, Βαΐτσης Αποστολάτος
- Η BCO οραματίζεται το μέλλον του επαγγελματικού χώρου
- ΗΡΩΝ Vibes: Πρόγραμμα επιβράβευσης που στηρίζει το περιβάλλον
- Η Πλαίσιο θα συμμετάσχει δυναμικά στη HORECA 2025
- Νέο κλιματιστικό Dualcool AI Air από την LG με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης
- Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του και επιταχύνει τη στρατηγική καινοτομίας του
- Μητσοτάκης: Ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Τελευταία Νέα Emea.gr
- Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του και επιταχύνει τη στρατηγική καινοτομίας του
- Η Πλαίσιο θα συμμετάσχει δυναμικά στη HORECA 2025
- Τα METRO Cash & Carry θα δώσουν το «παρών» στη HORECA για πέμπτη χρονιά
- Γενς Στόλτενμπεργκ: Ο πρώην γ.γ. του ΝΑΤΟ αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών της Νορβηγίας
- Μητσοτάκης: Ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Πέθανε ο πρώην βουλευτής, Βαΐτσης Αποστολάτος
- Τσελέντης για Σαντορίνη: «Έχουν γίνει πολεοδομικά εγκλήματα στο νησί»
- ΗΡΩΝ Vibes: Πρόγραμμα επιβράβευσης που στηρίζει το περιβάλλον
- Η BCO οραματίζεται το μέλλον του επαγγελματικού χώρου
- Νέο κλιματιστικό Dualcool AI Air από την LG με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Αρχή Προστασίας Δεδομένων: 1.414 καταγγελίες και πρόστιμα 637.000 ευρώ τo 2023
- Έχουν δρόμο τα κράτη-μέλη στην υπόθεση προστασία υδάτων και πλημμύρες
- Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ επιταχύνει τις Venture Capital επενδύσεις του
- Σαντορίνη: Πόσοι σεισμοί άνω των 2 Ρίχτερ έχουν καταγραφεί – Ο νεότερος χάρτης του EMSC
- Eurostat: Κάτω από το 40% της ΕΕ οι δαπάνες για προληπτική περίθαλψη στην Ελλάδα
- Όλαφ Σολτς: Ξύπνησε ο Ευρωπαίος μέσα του
- Τesla: Πτώση 12% των πωλήσεων το 2024 στην Καλιφόρνια
- LG: Νέα Ολοκληρωμένη πλατφόρμα ελέγχου για αυτοκίνητα
- ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι -Ποια είναι τα αιτήματα τους
- Μειώθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων, έμειναν στάσιμα των καταθέσεων