Οικονόμου στο emea.gr: «Δεν θα επιτρέψουμε να κανιβαλίσουν κάποιοι την τραγωδία»

14:45 6/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σε ιδιαίτερα «βαρύ» κλίμα πραγματοποιήθηκε η σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Η ενημέρωση και οι ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών επικεντρώθηκαν στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, με τον κ. Οικονόμου να επισημαίνει με έμφαση ότι θα γίνει «έρευνα εις βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους, απ’ όπου και αν προέρχονται».

Σε ερώτηση του emea.gr αναφορικά με τα όσα ακούγονται σχετικά με την κομματική ταυτότητα του μοιραία σταθμάρχη,

καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε δημόσια ότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «όλα θα διερευνηθούν και για την εμπειρία του και γιατί βρέθηκε σε αυτή την θέση ευθύνης και ποιοι τον τοποθέτησαν σε αυτήν την θέση. Πάντως, το κυρίαρχο θέμα δεν είναι η κομματική ταυτότητα του σταθμάρχη, αν είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, το ζήτημα είναι κατά πόσο έκανε καλά τη δουλειά που του είχε ανατεθεί. Θα διερευνηθούν τα πάντα και θα αναδειχθούν οι διαχρονικές παθογένειες του συστήματος».

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι ο σταθμάρχης των Τεμπών τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση από τον περιφερειακό διευθυντή του ΟΣΕ, ο οποίος είναι συνδικαλιστικό όργανο του ΠΑΣΟΚ.

Σε άλλη ερώτηση του emea.gr σχετικά με τα όσα ακούγονται για την ασφάλεια στα άλλα μέσα σταθερής τροχιάς όπως το Μετρό, τον  Ηλεκτρικό και το Τραμ, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «οι έλεγχοι είναι διαρκείς, με γνώμονα πάντοτε την προστασία του πολίτη, δεν τίθεται κανένα ζήτημα ασφάλεια».

Τέλος, σε ερώτηση του emea.gr σχετικά με την επανεμφάνιση των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι προκάλεσαν και πάλι μεγάλες καταστροφές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «είναι κατανοητό πως η θλίψη και ο πόνος πρέπει να εκφραστούν με ειρηνικές πορείες, αλλά δεν θα επιτρέψουμε κάποιοι να καπηλευτούν και να κανιβαλίσουν την τραγωδία, σπάζοντας και καίγοντας, τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές. Ακαριαίοι κύκλοι και βίαιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές από την ελληνική πολιτεία».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα