Οικονομικές απάτες μέσω Ιντερνετ – Πώς «τσάκωσαν» δράστη που κατέκλεψε δύο ανυποψίαστες γυναίκες

13:34 4/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, στη Φλώρινα, η υπόθεση απάτης και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων, που έγινε στα τέλη Νοεμβρίου της προηγούμενης χρονιάς.

Στις 28 Νοεμβρίου 2023, δύο γυναίκες, ηλικίας 47 και 59 ετών, κατήγγειλαν ότι εξαπατήθηκαν, καθώς έπειτα από επικοινωνία που είχαν μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με άτομο, το οποίο είχε αποκτήσει παράνομη πρόσβαση στο προφίλ λογαριασμού φιλικού τους προσώπου και προσποιούμενο τον υποτιθέμενο φίλο τους,

τις έπεισαν να αγοράσουν προπληρωμένες κάρτες, συνολικής αξίας 700 ευρώ και να αποστείλουν τους κωδικούς των καρτών, τις οποίες και εξαργύρωσε.

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται»

Μπορεί να πέρασαν έξι μήνες, αλλά με την εξονυχιστική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί , ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 34χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Keywords
Αναζητήσεις
oikonomikes-apates-meso-internet--pos-tsakosan-drasti-pou-kateklepse-dyo-anypopsiastes-gynaikes.htm
Τυχαία Θέματα