ΟΗΕ: Θέλει να συγκεντρώσει $4,2 δισ. για τους Ουκρανούς το 2024

14:11 15/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κάνει παγκόσμια έκκληση για δωρεές, προκειμένου να καταφέρει να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και στους εκατομμύρια πρόσφυγες που έχουν φύγει από τη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή πριν σχεδόν δύο χρόνια. Το ποσό που θα χρειαστεί για να ανταπεξέλθει το 2024 είναι  $4,2 δισ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στην Ουκρανία φέτος 14,6 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή το 40% του πληθυσμού, θα έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια.

Σημειωτέον, ότι ο ΟΗΕ

ζητεί δωρεές ύψους 3,1 δισεκ. δολαρίων για την παροχή βοήθειας στο εσωτερικό της Ουκρανίας, ενώ το 2023 είχε ζητήσει 3,9 δισεκ. δολάρια, από τα οποία συγκεντρώθηκε μόνο το 64%. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε φέτος να αναθεωρήσει προς τα κάτω το ποσό και να επικεντρωθεί στις πιο άμεσες ανάγκες.

«Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά ζουν σε περιοχές στην πρώτη γραμμή, τρομοκρατημένα, τραυματισμένα ψυχικά και στερούμενα τα πιο βασικά πράγματα», εξήγησε σε ανακοίνωσή του ο Μάρτιν Γκρίφιθς αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στον ΟΗΕ και συμπλήρωσε ότι «Οι κατοικίες, τα σχολεία και τα νοσοκομεία γίνονται τακτικά στόχοι, καθώς και τα δίκτυα υδροδότησης, ηλεκτροδότησης και φυσικού αερίου. Ο ίδιος ο ιστός της κοινωνίας δέχεται επίθεση με καταστροφικές επιπτώσεις».

Keywords
Αναζητήσεις
oie-thelei-na-sygkentrosei-42-dis-gia-tous-oukranous-to-2024.htm
Τυχαία Θέματα