Ο Τσίπρας, ο Παπανδρέου, η συνάντηση, το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις

06:46 18/2/2023 - Πηγή: Emea.gr

Χθες το πρωί τα τηλέφωνα των πολιτικών συντακτών πήραν «φωτιά» με αφορμή την πληροφορία ότι συνέφαγαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Κάποιοι έλεγαν πως αποτελεί γεγονός και κάποιοι άλλοι, ότι η συνάντηση δεν έγινε ποτέ.

Η στήλη μας είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε και μάλιστα, καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για

να μην δημοσιοποιηθεί.

Και αυτό είναι και το περίεργο της όλης υπόθεσης. Γιατί θέλησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην γίνει γνωστή η συνάντηση;

Δεν ήθελαν να προκαλέσουν τον πρόεδρο Ανδρουλάκη, ο οποίος σίγουρα δεν θα ενέκρινε μια τέτοια συνάντηση;

Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν περαιτέρω πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, που ούτως ή άλλως «φυλλοροεί»;

Μόνο ο ίδιος ο Αλέξης θα μπορούσε να απαντήσει στα ερωτήματα.

Και αυτό, διότι είναι γνωστό πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει τέτοια προβλήματα. Όπως είναι γνωστό, δεν τον ενδιαφέρει τι θα πουν και ποιοι θα ασχοληθούν με τις κινήσεις του και τις επαφές του.

Τώρα για το εάν έγινε πρόταση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον Γιώργο να τεθεί επικεφαλής σε μια «κυβέρνηση μειοψηφίας», αυτό δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από καμία αξιόπιστη πηγή.

Όπως και να έχει η κατάσταση, η ουσία της υπόθεσης είναι πως ο Αλέξης προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να αποφύγει μια μεγάλη ήττα στις εκλογές, γεγονός που θα σημάνει εσωκομματικά προβλήματα και ίσως, το τέλος της πολιτικής του διαδρομής.

Να σημειωθεί, ότι πολλά στελέχη στην Κουμουνδούρου έλεγαν χθες, πως τέτοιου είδους επαφές δεν θα ωφελήσουν το κόμμα, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ταυτισμένος με την πτώχευση της χώρας και τα μνημόνια.

Όπως μαθαίνει η στήλη, αναστάτωση επικρατεί και στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς δεν θέλουν παρασκηνιακές επαφές κορυφαίων στελεχών με ηγέτες άλλων κομμάτων.

Πηγές από το ΠΑΣΟΚ ανέφεραν στην στήλη μας ότι, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος, από τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίες στέλνουν λανθασμένα μηνύματα στη βάση του κόμματος και στον κεντρώο χώρο.

Αναμένονται δημόσιες αντιδράσεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα