Ο Ντράγκι ζητά «επένδυση ενός τεράστιου ποσού» για την κοινή πολιτική της ΕΕ

18:21 24/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, υπογράμμισε πως χρειάζεται «τεράστια επένδυση στην Ευρώπη», θέλοντας να πιέσει τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να επενδύσουν περισσότερα χρήματα στην κοινή πολιτική της Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο Μ. Ντράγκι δήλωσε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν επέλθει μεγάλες και σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομική

τάξη, αλλαγές που έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους. Οι αλλαγές αυτές μας δίνουν πλέον το ξεκάθαρο μήνυμα για την επένδυση ενός τεράστιου ποσού για την κοινή πολιτική της ΕΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει επιφορτιστεί με τη σύνταξη έκθεσης σχετικά με το πώς θα γίνει η ΕΕ πιο ανταγωνιστική. Μίλησε στη Γάνδη, όπου συναντά τους υπουργούς Οικονομικών της Ένωσης.

Ο Μ. Ντράγκι αναφέρθηκε και στην ολοένα αυξανόμενη φήμη για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας και τόνισε ότι περιμένει τις προτάσεις των ΥΠΟΙΚ για τη χρηματοδότηση της. 

«Ανυπομονώ για αυτή τη συζήτηση για να μάθω τι σκέφτονται οι υπουργοί Οικονομικών ως προς το πώς θα χρηματοδοτήσουν αυτές τις επενδυτικές ανάγκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ.

Keywords
Αναζητήσεις
o-ntragki-zita-ependysi-enos-terastiou-posou-gia-tin-koini-politiki-tis-ee.htm
Τυχαία Θέματα