Ο Κατρούγκαλος, ο «αναβρασμός» στον ΣΥΡΙΖΑ και το «ξεκαθάρισμα» του Αλέξη

06:46 19/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Για δύο μέτρα και δύο σταθμά, από τον πρόεδρο Αλέξη, κάνουν λόγο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποπομπή του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με καλές πηγές της στήλης, πολλά στελέχη της εσωκομματικής τάσης «Ομπρέλα» και όχι μόνο, επισημαίνουν ότι «ο Τσίπρας από τη μια πλευρά κάνει τα “στραβά μάτια” για τον φίλο και στενό συνεργάτη του Νίκο Παππά, που καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο

με 13-0 και από την άλλη, διαγράφει σε μια στιγμή ένα κορυφαίο στέλεχος, για μια ατυχή τοποθέτηση, την οποία ανακάλεσε».

Τα όσα λέγονται και ακούγονται τις τελευταίες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτικά του πολύ αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, λίγες ώρες πριν «ανοίξουν» οι κάλπες.

Το πολύ αρνητικό αυτό κλίμα, έρχεται μάλιστα να προστεθεί στην κατήφεια που επικρατεί στην Κουμουνδούρου, λόγω των χαμηλών ποσοστών που καταγράφει το κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Πάντως, κάποια στελέχη της «παλαιάς φρουράς», αλλά και πολύ νεότερα, με δυνατές «βάσεις» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάνε πιο κάτω την όλη υπόθεση της αποπομπής, υπογραμμίζοντας ότι δεν λειτούργησε τυχαία και εν θερμώ ο πρόεδρος Αλέξης, απλά για να προστατέψει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζουν με έμφαση ότι δόθηκε μια καλή ευκαιρία στον Αλέξη για «ξεκαθάρισμα» στο εσωτερικό του κόμματος και πιο συγκεκριμένα, των εσωκομματικών του αντιπάλων.

Μάλιστα, όπως είπε στη στήλη μας μια πολύ καλή πηγή, αμέσως μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου και εφόσον τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά για τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε πολλά στελέχη θα εκφράσουν την αρνητική άποψή τους για τον Τσίπρα.

«Να περιμένετε ραγδαίες εξελίξεις», τόνισε χαρακτηριστικά στη στήλη, στέλεχος της Κουμουνδούρου, που παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε ψύλλος στον… κόρφο του Αλέξη!

Keywords
Τυχαία Θέματα