Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί σε συνέντευξη τύπου

22:13 25/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την απαγγελία κατηγοριών για δωροδοκία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μενέντεζ τόνισε μέχρι στιγμής την απόφασή του να μην παραιτηθεί, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με τον δυσκολότερο αγώνα της ζωής του. Δήλωσε βέβαιος ότι όταν παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία, θα αθωωθεί και θα παραμείνει γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ, τονίζοντας τέσσερα σημεία.

Πρώτον, ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αθώος μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του. Όπως συνέβη ξανά στο παρελθόν, οι εισαγγελείς κάνουν λάθη. Δήλωσε ακόμη ότι πίσω από

όλα υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα.

Δεύτερον, αναφέρθηκε στην Αίγυπτο, όπου υπάρχει εκτενώς κατηγορητήριο. Είπε ότι κατά τη διάρκεια των χρόνων της υπηρεσίας του, είχε σταθερά υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και είχε τηρήσει σκληρή στάση απέναντι σε όλες τις παραβιάσεις από το καθεστώς Σίσι.

Ακόμη, όσον αφορά τα χρήματα, είπε ότι πάντα κρατούσε τα χρήματα στο σπίτι του λόγω της οικογενειακής του ιστορίας. «Ακούγεται παλαιμοδίτικο, αλλά αυτά τα χρήματα προέρχονται από τους μισθούς μου, είναι νόμιμα και τα δηλώνω στις φορολογικές αρχές»

Τέλος,  ανέπτυξε σε ένα γενικότερο πλαίσιο τι έχει κάνει για τους πολίτες του Νιου Τζέρσεϊ. Επανέλαβε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει σταθεί απέναντι σε δικτατορίες όπως του Ιράν, της Τουρκίας και της Κούβας.

Keywords
Αναζητήσεις
o-gerousiastis-menentez-dilose-oti-den-skopevei-na-paraitithei-se-synentefxi-typou.htm
Τυχαία Θέματα