Ο Γεωργιάδης εκτιμά ότι τα απογευματινά χειρουργεία θα προσελκύσουν νέο προσωπικό

22:18 13/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης εκτιμά ότι τα απογευματινά χειρουργεία θα προσελκύσουν ακόμα περισσότερους γιατρούς, νοσηλευτές και αναισθησιολόγους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Επισήμανε πως με αυτό τον τον τρόπο η κυβέρνηση θα καταφέρει να προχωρήσει σε περισσότερες προσλήψεις στα πρωινά χειρουργεία. 

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο Α. Γεωργιάδης επανέλαβε πως η κυβέρνηση επιθυμεί να ενισχύσει με περισσότερο προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία, ωστόσο δεν μπορεί να τους προσελκύσει.

«Στα πρωινά χειρουργεία είμαστε φουλ, όσο περισσότερο φουλ μπορούμε. Το βασικό επιχείρημα που λένε είναι ότι έχουμε κλειστά χειρουργεία άρα να “κάνετε προσλήψεις για να ανοίξουν περισσότερα χειρουργεία, και να μη χρειάζεται απογευματινά”, αυτό όμως δεν απαντά στο βασικό ερώτημα: γιατί μπορούμε να προσλάβουμε άλλους; Κάνουμε προσκλήσεις προσλήψεων και δεν έρχεται κανένας».

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα απογευματινά χειρουργεία θα προσελκύσουν προσωπικό που θέλει να εργαστεί στα δημόσια νοσοκομεία και μέχρι τώρα αποθαρρυνόταν.

«Έχουμε κάνει προκηρύξεις προσλήψεων αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλόνικης 7 φορές και έχουν έρθει μηδέν άτομα, δηλαδή τι πιστεύετε ότι θα κάνουμε 10 φορές προσκλήσεις και θα έρθουν αυτοί που δεν ήρθαν τις υπόλοιπες φορές;

Αυτοί που μας κατηγορούν “γιατί δεν κάνετε περισσότερες προσλήψεις στα πρωινά χειρουργεία”, δεν αντιλαμβάνονται ότι ένας από τους λόγους που προσδοκούμε να μπορούμε να έχουμε περισσότερες προσέλευσης στις προσκλήσεις γιατρών και νοσηλευτών και αναισθησιολόγων είναι τα απογευματινά χειρουργεία και όχι μόνο»

Keywords
Τυχαία Θέματα