Ο Χατζηδάκης προανήγγειλε μείωση προμηθειών POS κατά 50% για ποσά έως 10 ευρώ

14:58 23/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι με νομοθετική παρέμβαση που φέρνει η κυβέρνηση, πιθανόν εντός της εβδομάδας ή το αργότερο την επόμενη, θα μειωθούν κατά 50%  οι τραπεζικές προμήθειες για συναλλαγές έως 10 ευρώ.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, «γκρίνιαζαν δίκαια τα περίπτερα, τα ταξί και γενικότερα οι επιχειρήσεις, γιατί επιβαρύνονταν με προμήθειες 1%, ακόμα και για συναλλαγές κάτω των

10 ευρώ» και για τον λόγο αυτό, θα υπάρξει μείωση στο μισό για συναλλαγές τέτοιου ύψους, , καθώς διαπιστώθηκε αδυναμία συνεννόησης ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη που επιβάλλουν προμήθειες (τράπεζες, πάροχοι και σχήματα πληρωμών), με τον Κ. Χατζηδάκη να αναφέρει πως οι τράπεζες ήταν οι πιο «εύκολες» στη σχετική συζήτηση και ήταν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε μειώσεις.

Πρόσθεσε πως τι η εφορία ξεκίνησε να ειδοποιεί τους 25.000 «εξαφανισμένους» που δεν έχουν κλείσει ραντεβού για τη διασύνδεση ταμειακών με POS  και ήδη έχουν μπει πρόστιμα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ότι εντός της εβδομάδας ανοίγει το Taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, παραπέμποντας σε ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για την έναρξη του χρόνου υποβολής των δηλώσεων από τις επιχειρήσεις. Ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι καταληκτική ημερομηνία θα είναι η 31η Ιουλίου και δεν θα δοθεί καμία παράταση.

Keywords
Αναζητήσεις
o-chatzidakis-proaningeile-meiosi-promitheion-pos-kata-50-gia-posa-eos-10-evro.htm
Τυχαία Θέματα