ΓΓ ΚΕΕΕ: «Πρόταση της πλειοψηφίας μας η παράταση της θητείας των προέδρων Επιμελητηρίων»

17:15 27/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Στον απόηχο της μεγάλης συζήτησης που έχει ανοίξει για την κυβερνητική τροπολογία αναβολής των επιμελητηριακών εκλογών μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2024, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Παναγιώτης Αγνιάδης, επέλεξε με μία λιτή και χωρίς αοριστίες συνέντευξή του  να βάλει τέλος στα όσα από Βουλής καταγγέλλονται.

Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,

Αλέξη Χαρίτση, «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταλύει την δημοκρατική λειτουργία και την αυτοτέλεια των Επιμελητηρίων και προσβάλλει την επιχειρηματική κοινότητα»

Όπως εξήγησε ο κ. Χαρίτσης, τον οποίο διαψεύδει ο κ. Αγνιάδης με την κατηγορηματική του τοποθέτηση, τόσο ο Υπουργός, όσο και η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ήταν αντίθετοι στο ενδεχόμενο τρίτης παράτασης της θητείας των προέδρων των Επιμελητηρίων της χώρας και διαβεβαίωναν πως δεν θα επιτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα πάντα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «Η πράξη αυτή της κυβέρνησης συνιστά πλήρη κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας και της αυτοτέλειας των επιμελητηρίων και προσβάλλει την επιχειρηματική κοινότητα. Επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των θεσμών κινείται με γνώμονα μικροπολιτικά συμφέροντα και με όρους καθεστώτος».

Το θέμα έθεσε πρώτος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κατέθεσε την επίμαχη τροπολογία χωρίς καμία διαβούλευση.

«Να αποσυρθεί το άρθρο 7 της τροπολογίας που αιφνιδιαστικά κατατέθηκε στο νομοσχέδιο. Είναι θέμα σεβασμού της δημοκρατίας μας. Είναι η τρίτη παράταση των προέδρων επιμελητηρίων, οι οποίοι εξελέγησαν για 4 χρόνια και θα παραμείνουν για 7 χρόνια στη θέση τους», επεσήμανε ο κ. Κατρίνης, καλώντας τον παριστάμενο υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να μην την κάνει δεκτή.

 

«Πάρα πολλά Επιμελητήρια έχουν δεχθεί αιτήματα

για την αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών από μέλη τους,

οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές,

τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους».

Διαβάστε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και Προέδρου Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Παναγιώτη Αγνιάδη, στο GOV NEWS

Keywords
Αναζητήσεις
ng-keee-protasi-tis-pleiopsifias-mas-i-paratasi-tis-thiteias-ton-proedron-epimelitirion.htm
Τυχαία Θέματα