Ναπολέων Μαραβέγιας: «Ο Κ. Μητσοτάκης εκφράζει ένα ευρύτατο πολιτικό φάσμα που περιλαμβάνει και το μεταρρυθμιστικό Κέντρο»

06:40 2/9/2022 - Πηγή: Emea.gr

Είναι ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους της χώρας μας, με διεθνή αναγνώριση και όπως επισημαίνει ο ίδιος πολιτικά «κινείται» στον χώρο του Κέντρου. 

Ο κ. Μαραβέγιας*, καταξιωμένος και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει κληθεί να διδάξει σε πολλά Πανεπιστήμια της Ευρώπης όπως, της Γκρενόμπλ, της Οξφόρδης, του Παρισιού, του Μονπελιέ, της Βαλένσια και της Βουδαπέστης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Αποτέλεσε έκπληξη η ανακοίνωση του ονόματός του ως υποψηφίου βουλευτή με την ΝΔ στη δύσκολη μονοεδρική περιφέρεια της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. 

Ο Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας

στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει συνηθίσει να μην «μασάει» τα λόγια του και στο ερώτημα γιατί επέλεξε την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να «κατέβει» στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, απάντησε ευθέως, διότι «δεν προκήρυξε πρόωρες εκλογές σε μία ευνοϊκή στιγμή για τη Ν.Δ.». 

Παράλληλα, τόνισε με έμφαση ότι «τόσο η πολιτική αντίληψη, όσο και η διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καλύπτουν ένα ευρύτατο πολιτικό φάσμα που περιλαμβάνει και το μεταρρυθμιστικό Κέντρο». 

Επίσης, ο κ. Μαραβέγιας, αναφέρθηκε στον «δύσκολο» ενεργειακά χειμώνα για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη, επισημαίνοντας τα «βήματα» που πρέπει να πραγματοποιηθούν, ώστε η χώρα και οι πολίτες της να ανταπεξέλθουν των πολλών δυσκολιών που θα προκύψουν.  

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα