Μουντιάλ 2022: Ιρανοί για πρόκριση! (vid)

Το Ιράν «χτύπησε» δύο φορές στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με την Ουαλία (2-0) και δείχνει ικανό για πρόκριση στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Βασικοί για τους Πέρσες οι αμυντικοί της ΑΕΚ, Εχσάν Χατζισαφί -φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού- και Μιλάν Μοχαμαντί.

Pure Jubilation #FIFAWorldCup | #Qatar2022 pic.twitter.com/Vt0DtsmXGB

FIFA World

Cup (@FIFAWorldCup) November 25, 2022

Η σημαντικότερη στιγμή του αγώνα, ο οποίος δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, μέχρι το… διπλό buzzer beater των Περσών, ήρθε στο 51ο λεπτό όταν το Ιράν είχε συνεχόμενα δοκάρια σε προσπάθειες του Σαρντάρ Αζμούν και του Αλί Γκολιζαντέχ. Ο τερματοφύλακας της νευρικής Ουαλίας, Γουέιν Χενεσέι, αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα στο 87′ και βάναυσο χτύπημα εις βάρος του αντίπαλου επιθετικού, Μεντί Ταρεμί, εκτός της μεγάλης περιοχής.

Ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε ολοταχώς για το πέμπτο 0-0 στο Μουντιάλ του Κατάρ, το Ιράν εκμεταλλεύθηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα, «χτύπησε» δύο φορές στις καθυστερήσεις με τον Ρουζμπέ Τσεσμί στο 90+8′ και τον Ραμίν Ρεζαεϊάν στο 90+11′, εξασφαλίζοντας με το τελικό 2-0 τους τρεις βαθμούς της νίκης και στέλνοντας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την Ουαλία… νωρίς στο σπίτι της!

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Χένεσι, Ουίλιαμς, Μέπαμ, Ντέιβις, Ροντόν, Ράμσεϊ (87΄Γουόρντ), Γουίλσον (58λ΄Τζέιμς), Μπέιλ, Αμπαντού (77΄Άλεν), Ρόμπερτς (57΄Τζόνσον), Μουρ
Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Χοσεϊνί, Μοχαμαντί, Εζατολάχι, Πουραλιγκαντζί, Χατζισαφί (77΄Τοραμπί), Μ.Χοσεϊνί, Νουρολαχί (78΄Τσεσμί), Ρεζαεϊάν, Γκολιζαντέχ (77΄Τζαχανμπάκς), Αζμούν (68΄Ανσαριφάρντ), Ταρεμί

Keywords
Τυχαία Θέματα