Μουντιάλ 2022: «Χ»ωρίς απώλειες Αγγλία και ΗΠΑ (vid)

Αγγλία και ΗΠΑ προσπάθησαν -λιγότερο ή περισσότερο- απόψε (25/11), για τη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου στο Μουντιάλ, αλλά έμειναν στο 0-0.

It finishes all square between England and USA. One point apiece to keep things close in Group D.@adidasfootball | #FIFAWorldCup

FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) November 25, 2022

Παρατάχθηκαν απόψε (25/11) στο στάδιο« Al-Bayt» με διαφορετικούς στόχους. Οι τυπικά γηπεδούχοι για να «σφραγίσουν» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, οι τυπικά φιλοξενούμενοι για να κερδίσουν έδαφος στη διεκδίκηση του «εισιτηρίου». Καμιά από τις δύο δεν υλοποίησε το ποθητό της αφού -αν και δημιούργησαν κάποιες προϋποθέσεις- τα δίχτυα στις εστίες έμειναν ακούνητα.

Τα «τρία λιοντάρια» παρουσιάστηκαν «βαριά», χωρίς επιθετικές ιδέες και λύσεις στα εμπόδια που καλούνταν να ξεπεράσουν. Από ένα σημείο και μετά έδειξαν να ικανοποιούνται με την ισοπαλία και να μην έχουν διάθεση για ρίσκο.

Παρ’ όλα αυτά θα μπορούσαν να «κλέψουν» τη νίκη και να ετοιμάσουν βαλίτσες για τους «16». Αλλά ο Κέιν στο 90’+3′ σχεδόν ανενόχλητος έκανε μια κάκιστη, για την κλάση του, κεφαλιά και δεν «σφράγισε το εισιτήριο».

Οι Αμερικάνοι ήταν καλύτεροι, πιο κινητικοί, κυρίαρχοι -στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα- και αναζήτησαν πιο συχνά και πειστικά το γκολ. Κακές τελικές επιλογές, η αμυντική αντίδραση των αντιπάλων τους και μια φορά -σε προσπάθεια του Πούλισικ– το δοκάρι (33′) τους το στέρησαν.

Πλέον, η διεκδίκηση της πρόκρισης είναι -με διαφορετικά δεδομένα και προϋποθέσεις- ανοιχτή και για τις τέσσερις ομάδες που συγκροτούν τον όμιλο. Η Αγγλία είναι πρώτη με 4 βαθμούς και ακολουθούν το Ιράν με 3, οι ΗΠΑ με 2 και η Ουαλία με 1. Στην επόμενη τρίτη και τελευταία αγωνιστική (29/11, 21:00) θ’ αναμετρηθούν το Ιράν με τις ΗΠΑ και η Ουαλία με την Αγγλία.

Οι φίλαθλοι στις εξέδρες, πάντως, μπορεί να μην είχαν ευκαιρία να πανηγυρίσουν ένα γκολ αλλά δεν έχασαν το κέφι τους.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Σο, Ράις, Μπέλινγκχαμ (69’ Χέντερσον), Μάουντ, Σάκα (78’ Ράσφορντ), Στέρλινγκ (69’ Γκρίλις), Κέιν.

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπερχόλτερ): Τέρνερ, Ντεστ (78’ Μουρ), Ζίμερμαν, Άνταμς, Ρόμπινσον, Ριμ, ΜακΚένι (78’ Άρονσον), Πούλισικ, Ράιτ (83’ Σάρζεντ), Μούσα, Γουεά (83’ Ρέινα).

Keywords
Τυχαία Θέματα