Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη: Η ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής και οι επαφές με το Κουβέιτ
Η πρώτη μέρα του προγράμματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη ξεκινάει με ομιλία στην Σύνοδο Κορυφής για το Μέλλον, συναντήσεις με εβραϊκές οργανώσεις και Άραβες ηγέτες.
Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής για το Μέλλον το διάστημα 13:00 – 13:30 (ώρες Νέας Υόρκης – 22:00 – 22:30 ώρες Ελλάδας), στην Αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Η Σύνοδος Κορυφής για το Μέλλον γίνεται με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες και αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών του ΟΗΕ να αντιμετωπίσει κρίσιμες παγκόσμιες προκλήσεις όπως οι γεωπολιτικές εντάσεις, η οικονομική αστάθεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ψηφιακή διακυβέρνηση και οι απειλές για την παγκόσμια ειρήνη και να μεταρρυθμίσει το διεθνές σύστημα ώστε να είναι έτοιμο για το μέλλον.
Η σύνοδος βασίζεται στη Διακήρυξη του ΟΗΕ το 2020 για τα 75 χρόνια του διεθνούς οργανισμού και αποσκοπεί στην αναζωογόνηση της παγκόσμιας συνεργασίας.
Η Ελλάδα αναμένεται να υποστηρίξει το Σύμφωνο για το Μέλλον στα Ηνωμένα Έθνη, που επικεντρώνεται στην ειρήνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την τεχνολογία και την παγκόσμια διακυβέρνηση, επαναβεβαιώνοντας τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
Το μεσημέρι (τοπική ώρα) ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με εβραϊκές οργανώσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Εβραϊκού Κογκρέσου Ρόναλντ Λόντερ.
Αργότερα ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο του Κουβέιτ σεΐχη Σαμπάχ Αλ Χαλίντ Αλ Σαμπάχ στα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας του εμιράτου στη Νέα Υόρκη, με σκοπό την ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου, των οικονομικών σχέσεων και των επενδύσεων σε διμερές επίπεδο.
O σεΐχης του Κουβέιτ διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διακυβέρνηση, τη διπλωματία και τη συνολική κατεύθυνση της χώρας.
Υπάρχει ενδιαφέρον για αύξηση των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα των ακινήτων, της ενέργειας των υποδομών και του τουρισμού. Το Κουβέιτ έχει επενδύσει σε ελληνικά ακίνητα και τουριστικά έργα, ενώ ελληνικές εταιρείες συμμετέχουν σε διάφορα έργα στο εμιράτο.
Η Ελλάδα δεν είναι σημαντικός παραγωγός πετρελαίου, είναι πάντως εισαγωγέας κουβεϊτιανού πετρελαίου. Οι δύο χώρες έχουν εξερευνήσει ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Το Κουβέιτ αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις λόγω των διακυμάνσεων των τιμών του πετρελαίου, καθώς η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα από το πετρέλαιο.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Η Star Automotive Ελλάς δημιούργησε το μοναδικό πρόγραμμα προνομίων #MercedesOnly
- ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες τραυματίες από πυρά στην Αλαμπάμα
- Γιάννης Διονάτος: Το επόμενο μέτωπο είναι εδώ: Νερό!
- Το Ισραήλ έκλεισε το γραφείο του Αλ Τζαζίρα στη Δυτική Όχθη
- Κεραμέως: Αύξηση 2,2%-2,5% στην εισφορά αλληλεγγύης-Οι αλλαγές στο επίδομα ανεργίας
- Εθνική Τράπεζα: Στην τελική ευθεία το νέο placement
- «Φωτιά» η τιμή στο σουβλάκι – Αναμένεται να φτάσει τα 5 ευρώ
- Αθήνα χωρίς αυτοκίνητα: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί σήμερα
- Ψηφιακό δελτίο αποστολής: Στην τελική ευθεία εφαρμογής για χιλιάδες επιχειρήσεις από 1η Δεκεμβρίο
- Τέμπη: Στην επιτροπή JURI του Ευρωκοινοβουλίου προσφεύγει η Left για το χαρτοφυλάκιο Τζιτζικώστα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Emea.gr
- Τελευταία Νέα Emea.gr
- Εθνική Τράπεζα: Στην τελική ευθεία το νέο placement
- ΕΡΓΟΣΕ: Σε τροχιά υλοποίησης έργα ύψους 1 δισ. ευρώ στη Β. Ελλάδα
- Γιάννης Διονάτος: Το επόμενο μέτωπο είναι εδώ: Νερό!
- Αν. Φουκής: Πώς η Terracom εφαρμόζει πιλοτικά την τετραήμερη εργασία
- Πώς η Johnson & Johnson προσπαθεί να αποφύγει χιλιάδες αγωγές
- Η Boeing θέτει σε διαθεσιμότητα χιλιάδες άτομα καθώς συνεχίζεται η απεργία
- Η Μόσχα θεωρεί την Ελλάδα χώρα με «καταστροφικές συμπεριφορές προς τη Ρωσία»
- Το Μετρό του Ντουμπάι «κλείνει» τα 15 και γιορτάζει με ένα θεματικό τρένο LEGO
- Κτηματολόγιο: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της Κτηματογράφησης
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Το κυριακάτικο μήνυμα Μητσοτάκη: Επιμένω στον «πολιτισμό της καθημερινότητας»
- Τι αλλάζει σε εισφορά αλληλεγγύης και επίδομα ανεργίας
- Γερμανία: Κινδυνεύει να χάσει το Βρανδεμβούργο ο Σολτς
- Κέρκυρα: Καμπιέλο, μια βενετσιάνικη συνοικία με σπουδαία ιστορική διαδρομή
- Αυξημένες οι εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών - «Πρωταγωνιστεί» το ούζο
- Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Διεθνής ανησυχία από την κλιμάκωση των εχθροπραξιών
- Γ. Καρανίκας: Η Ελλάδα έχει ανάγκη τις ισχυρές εμπορικές επιχειρήσεις & τη συνεργασία Εμπορίου-Οικονομίας
- ΕΡΓΟΣΕ: Έργα 1 δισ. ευρώ στη Β. Ελλάδα - Το τρένο στο Ρίο το 2026, η αναμόρφωση του ΣΣ Αθηνών και η υπογειοποίηση στα Σεπόλια