Μαραντόνα: Ανθρωποκτονία από πρόθεση ο θάνατός του – Διώξεις σε 8 κατηγορούμενους

16:04 19/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα. Όπως έγινε γνωστό από την Αργεντινή, είναι επίσημη πλέον η απόφαση να ασκηθούν διώξεις σε 8 ανθρώπους με κατηγορία για ανθρωποκτονία με πρόθεση!

Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο προσωπικός γιατρός του Μαραντόνα και νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε, η ψυχίατρός του Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, ο ψυχολόγος Κάρλος Άνχελ Ντίας, η γιατρός Νάνσι Έντιθ Φορλίνι, ο επικεφαλής νοσηλευτής Μαριάνο Αριέλ Περόνι, η νοσηλεύτρια Νταϊάνα Χισέλ

Μαδρίδ, ο νοσηλευτής Ρικάρδο Ομάρ Αλμιρόν και ο γιατρός της κλινικής, Πέδρο Πάμπλο Ντι Σπάνια.

Σημειώνεται ότι δύο εκ των κατηγορουμένων, ο Λούκε και η Κοσάτσοφ, είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο!

Υπενθυμίζεται ότι ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών από πνευμονικό οίδημα και καρδιακή ανεπάρκεια στις 25 Νοεμβρίου 2020, στο Σαν Αντρές στο Τίγκρε, όπου υποβαλλόταν σε κατ’ οίκον νοσηλεία λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ, ενώ ταυτόχρονα είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο κεφάλι λίγο καιρό νωρίτερα.

Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι υπέβαλλαν έφεση προκειμένου να μην περάσουν από δίκη, με την προσπάθειά τους να μη στέφεται από επιτυχία. Παρά το γεγονός ότι δεν κρίθηκαν προφυλακιστέοι, αντιμετωπίζουν βαρύτατες ποινές οι οποίες κυμαίνονται από 8 ως 25 χρόνια.

Δε μπορούσε να πάρει αποφάσεις για την υγεία του

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα που διεξήχθη από διεπιστημονική ομάδας. Όπως αποδεικνύεται, ο Μαραντόνα βρισκόταν σε μία κατάσταση που λόγω των πολλών παθήσεών του και την διαταραγμένη ψυχική του υγεία δεν μπορούσε να πάρει αυτός τις αποφάσεις για την υγεία του.

Στο πόρισμα υποστηρίζεται ότι ήταν λάθος να πάρει εξιτήριο ο Μαραντόνα από το νοσοκομείο στο οποίο είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, λόγω αιματώματος στον εγκέφαλο.

Ελλιπής χαρακτηρίζεται και η φροντίδα που έλαβε ως ασθενής από το ιατρικό προσωπικό. «Η περίθαλψη που έλαβε ήταν ελλιπής, ανεπαρκής και απρόσεκτη (με βάσει τα όσα αναφέρουν οι σχετικοί κανονισμοί) και ότι τα σημάδια που προμήνυαν τον θάνατό του αγνοήθηκαν», αναφέρεται χαρακτηριστικά, με τους Λούκε, Κοσάτσοφ και Περόνι να είναι αυτοί που χρεώνονται το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σε αυτό.

Μηδαμινός κρίνεται και ο έλεγχος στο τι ακολούθησε από την ώρα που έλαβε το εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του, παρά το γεγονός ότι είχαν την σχετική ευθύνη.

Ακόμη και το σπίτι που διέμενε, αναφέρεται στο πόρισμα ότι ήταν ακατάλληλο για τη θεραπεία του. Στον όροφο που βρισκόταν δεν υπήρχε μπάνιο, ενώ δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις ώστε να μπορεί να υπάρχει άμεσα κι επείγουσα διακομιδή σε νοσοκομείο, ενώ το ασθενοφόρο που θα έπρεπε να υπάρχει συνεχώς έξω από το σπίτι, τη συγκεκριμένη μέρα απουσίαζε.

Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί ακόμη, αλλά αναμένεται να αρχίσει το 2024.

Keywords
Τυχαία Θέματα