Λιβύη – Πλημμύρες: Φόβοι για πάνω από 10.000 νεκρούς

18:24 13/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σοροί ξεβράστηκαν στην ακτή στην ανατολική Λιβύη την Τετάρτη, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών από την καταιγίδα που σάρωσε ολόκληρες γειτονιές στη θάλασσα, με χιλιάδες ήδη επιβεβαιωμένους νεκρούς και πολλές χιλιάδες ακόμη να αγνοούνται.

Ο «Daniel» ισοπέδωσε πόλεις της βόρειας Λιβύης

Τμήματα της μεσογειακής πόλης Derna εξαφανίστηκαν από τον πλημμυρικό χείμαρρο, που εξαπολύθηκε μετά από βροχές από την κακοκαιρία Daniel, με αποτέλεσμα να σπάσουν φράγματα πάνω από την πόλη το βράδυ της Κυριακής. Ολόκληρα πολυώροφα κτίρια παρασύρθηκαν

με κοιμισμένες οικογένειες μέσα.

«Η θάλασσα πετάει συνεχώς δεκάδες πτώματα», είπε τηλεφωνικά στο Reuters ο Χίτσεμ Αμπού Τσκιουάτ, υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας στη διοίκηση που διοικεί την ανατολική Λιβύη.

«Έχουμε καταμετρήσει περισσότερους από 5.300 νεκρούς μέχρι στιγμής και ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί σημαντικά και μπορεί ακόμη και να διπλασιαστεί επειδή ο αριθμός των αγνοουμένων είναι επίσης χιλιάδες», πρόσθεσε.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι, είπε, κάνοντας έκκληση για διεθνή βοήθεια και προσθέτοντας ότι η Λιβύη δεν είχε την εμπειρία να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας τέτοιας καταστροφής.

Ο Ταρίκ Χαράζ, εκπρόσωπος των ανατολικών αρχών, είπε ότι έχουν ανασυρθεί 3.200 πτώματα και 1.100 από αυτά δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί.

Σε ένα νοσοκομείο στην Derna την Τρίτη, δεκάδες πτώματα τυλιγμένα σε κουβέρτες απλώθηκαν στο πάτωμα στους διαδρόμους ή έξω στο πεζοδρόμιο, για να προσπαθήσουν οι κάτοικοι να τα αναγνωρίσουν.

Keywords
Αναζητήσεις
livyi--plimmyres-fovoi-gia-pano-apo-10000-nekrous.htm
Τυχαία Θέματα