Κυρ. Μητσοτάκης: Τετάρτη θα γίνει η συνάντηση με τον Ερντογάν

22:00 18/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Το πολιτικό και διπλωματικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Νέα Υόρκη ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν την Τετάρτη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών έχει καθοριστεί και το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει «κλειδώσει».

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ συγκεντρώνει αρχηγούς κρατών

και κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει το βράδυ της Τρίτης και θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο την Τετάρτη.

Την επόμενη μέρα, την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στο Πανεπιστήμιο Γέιλ.

Την Παρασκευή ,θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σεοκ Γιολ, ολοκληρώνοντας μια εβδομάδα συναντήσεων με επενδυτές και ομογενειακές οργανώσεις.

Συναντήσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ

Στο πλαίσιο της προώθησης της ελληνικής υποψηφιότητας για τη θέση μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο  υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε ήδη δυο συναντήσεις με τους ομολόγους του του Ισημερινού και του Ουζμπεκισταν Θα συμμετάσχει επίσης σε συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, σε υψηλού επιπέδου συνάντηση για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και σε εκδήλωση των ομογενειακών οργανώσεων.

Keywords
Αναζητήσεις
kyr-mitsotakis-tetarti-tha-ginei-i-synantisi-me-ton-erntogan.htm
Τυχαία Θέματα