«Κλειστά τα φτερά» των Boeing 737-9 MAX μέχρι να είναι απόλυτα ασφαλή

18:55 13/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Mετά το ατύχημα στην πτήση της Alaska Airlines, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές της αεροπορίας επέβαλαν πρόσθετες απαιτήσεις στην Boeing, πριν επιστρέψουν τα 737 Max 9 σε υπηρεσία. 

Αν και δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, το ατύχημα ανέδειξε μια σειρά από λάθη πιστοποίησης ποιότητας για την εταιρεία,

τα οποία οδήγησαν τις ομοσπονδιακές αρχές σε έλεγχο της διαδικασίας κατασκευής των αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), απαιτεί από την Boeing να παράσχει πρόσθετα δεδομένα, προτού η υπηρεσία εγκρίνει τις διαδικασίες επιθεώρησης και συντήρησης, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες προκειμένου οι αεροπορικές εταιρείες επαναλάβουν τις πτήσεις.

Η FAA, θέλει να επανεξετάσει τα δεδομένα από τον αρχικό γύρο ελέγχων στις πόρτες σε 40 αεροπλάνα, χρησιμοποιώντας τις οδηγίες της Boeing πριν καθορίσει, εάν τα βήματα είναι κατάλληλα για ολόκληρο τον στόλο των αεροσκαφών.

Παράλληλα, όλες οι αεροπορικές εταιρείες που πετούν με το Max 9, συνεχίζουν να περιμένουν την έγκριση της FAA πριν αρχίσουν τις επιθεωρήσεις, οι οποίες απαιτούνται για να πετάξουν ξανά τα αεροσκάφη τους.

Όπως δηλώνει η εταιρεία, «Εργαζόμαστε για να βεβαιωθούμε ότι τίποτα τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί, η μόνη μας ανησυχία είναι η ασφάλεια των Αμερικανών ταξιδιωτών και το Boeing 737-9 MAX δεν θα επιστρέψει στους ουρανούς μέχρι να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι ότι είναι ασφαλές».

Η κίνηση υπογραμμίζει την αυξανόμενη κρίση εμπιστοσύνης που υποβόσκει έναντι της Boeing, από τη στιγμή που ένα πάνελ της ατράκτου αποκολλήθηκε από ένα Max 9 της Alaska Airlines, λίγο μετά την απογείωση από το Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Από την άλλη όπως αναφέρει, το ΒΒC, η FAA  θα διενεργήσει έλεγχο της γραμμής παραγωγής του αεροπλάνου και θα επανεξετάσει ποιος είναι υπεύθυνος για την εποπτεία της ποιότητας. 

Keywords
Αναζητήσεις
kleista-ta-ftera-ton-737-9-max-mechri-na-einai-apolyta-asfales.htm
Τυχαία Θέματα