Κέρδισε από την φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης – Οι πρώτες δηλώσεις

13:51 15/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Νικητής αναδείχθηκε στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Χειμάρρας, ο Φρέντυς Μπελέρης, ο οποίος έδινε μάχη σώμα με σώμα από την πρώτη κάλπη μέχρι και την τελευταία την 36η. Κατηγορήθηκε για εξαγορά ψήφων, όμως η ΕΡΤ έβγαλε την καταγγελία δασκάλας πως την ξύπνησαν 5 αστυνομικοί μέσα στην νύχτα, ώστε να καταγγείλει τον υποψήφιο της ελληνικής μειονότητας.
Ο Δήμαρχος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μέσω Facebook:
«Ευγνωμονώ

όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χιμάρας και εγώ ως Δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!»

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ο αντίπαλός του Γκιόρκι Γκόρο βρίσκονταν μπροστά με εκατοντάδες ψήφους διαφορά, αλλά αυτό άλλαξε στις τελευταίες κάλπες που καταμετρήθηκαν.

Στα εκλογικά τμήματα υπήρχαν παρατηρητές του ΟΑΣΕ, για πρώτη φορά αποστολή από το υπουργείο Εξωτερικών καθώς και προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα με επικεφαλής τον αναπληρωτή Πρέσβη, προκειμένου να οχυρώσουν την διαδικασία του αποτελέσματος. Με βάση τον εκλογικό νόμο ο Φρέντι Μπελέρης δεν μπορούσε να ψηφίσει, ωστόσο μπορούσε να ψηφιστεί παρά την προφυλάκισή του.

Ο νέος δήμαρχος Χιμάρας θα δικαστεί σε πρώτο βαθμό στον Αυλώνα της Αλβανίας. 
Επίσης στις εκλογές στο δήμο Φοινίκης νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα , Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 % των ψήφων έναντι 29 % αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του.
Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80% των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Δημητράκης Τόλης 

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα