Κέρδη, deals και μερίσματα το αντίδοτο της αγοράς στη διόρθωση

08:19 26/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Με σημαντική βοήθεια από τα πολλά θετικά νέα με κυρίαρχο το deal της EpsilonNet τα ισχυρά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του Μυτιληναίου και την επιβεβαίωση ότι θα επιδιωχθεί ταυτόχρονη εισαγωγή σε διεθνή αγορά, τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων για 20 εισηγμένες σήμερα, τα κέρδη και τα καλά μερίσματα, το ΧΑ επιχειρεί να βρει ισορροπία στα ψηλά καθώς τελειώνει ο μήνας και θα μπούμε στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Παραδοσιακά αναμένονται νηστίσιμοι τζίροι και το μυαλό

όλων είναι στην ξεκούραση και σε σύντομα ταξιδάκια, αλλά όχι πριν βγει ο μήνας που θα είναι κομβικός για τη διαμόρφωση και του δείκτη FTSE της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Με τα όπλα αυτά κι έχοντας την αύρα από τα νέα της EpsilonNet και το premium στην τιμή των 12 ευρώ ανά μετοχή, η αγορά μπορεί να κοιτάξει μπροστά μετά από τις διακυμάνσεις που για την ώρα έχουν φέρει τις τιμές σε νέα υψηλά.

Μετά από γρήγορη άνοδο και με τόσο μεγάλους τζίρους στα ψηλά είναι λογικό η αγορά ναι διορθώνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βρεθεί η ισορροπία. Επίσης, οι δείκτες είναι αυτό λέει το όνομά τους, αλλά με τη σειρά του δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εταιρίες που έχουν την προοπτική να δώσουν καλά κέρδη βραχυχρόνια ή μακροχρόνια.

Στη Wall Street που στρέφονται πολλά βλέμματα, οι περισσότεροι κοιτάζουν τους δείκτες, αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι, υπάρχουν κέρδη καθημερινά και οι μετοχές όταν βρεθούν σε ανοδικό σερί ξεχνούν να σταματήσουν. Δεν πρόκειται για μία αγορά που κινείται ενιαία, υπάρχουν πολλές μετοχές που ανεβαίνουν.

Αλλά στο ΧΑ τα blue chips είναι απαραίτητα για να υπάρχει μία βάση και είναι ευχής έργο που τα τραπεζικά μερίσματα έρχονται τώρα να δώσουν τον τόνο και να πλαισιώσουν μετά από χρόνια τις εταιρίες που έχουν κρατήσει τους μακροχρόνιους επενδυτές στα μετοχολόγιά τους, με τη διανομή καλών μερισμάτων.

Keywords
Αναζητήσεις
kerdi-deals-kai-merismata-to-antidoto-tis-agoras-sti-diorthosi.htm
Τυχαία Θέματα