Κάτι αλλάζει στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο, το meeting point στο Μείζονος Ελληνισμού

08:51 29/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία θα πραγματοποιηθεί όπως είχε εξαρχής εξαγγελθεί το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, όχι όμως στο Καυτατζόγλειο αλλά όπως διορθωτικά ενημέρωσε η Κουμουνδούρου… στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στον Ταύρο, Πειραιώς 254.

Ώρα έναρξης των εργασιών επικύρωσης των υποψηφιοτήτων που θα λάβουν μέρος στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στο «τιμόνι» του κόμματος, παραμένει η 11η προ μεσημβρίας.

Με αμετάβλητη την πρώτη τετράδα υποψηφίων προέδρων Εφη Αχτσιόγλου,

Νίκο Παππά, Στέφανο Τζουμάκα και Ευκλείδη Τσακαλώτο η Κεντρική Επιτροπή θα κληθεί να αναμετρηθεί με τον ίσκιο των μεγαλοσχημόνων του κινήματος και να πριμοδοτήσει με 30 τουλάχιστον υπογραφές, τυχόν νέες υποψηφιότητες.

Η χθεσινή επιστολή του εξ Αμερικής Στέφανου Κασσελάκη στη νομαρχιακή επιτροπή Χανίων αποτέλεσε τη σφραγίδα για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, δίνοντας ραντεβού με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ραντεβού σήμερα το απόγευμα στις 7.15 μ.μ. στους τάφους των Βενιζέλων. «Αισθάνομαι την ανάγκη, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, η πρώτη μου δημόσια επαφή να γίνει στον τόπο καταγωγής μου και με τους ανθρώπους του τόπου μου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Η υποψηφιότητα του νεαρού αυτοδημιούργητου εφοπλιστή δεν ήρθε εξ ουρανού. Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές της Κουμουνδούρου, ο Στέφανος έχει καλούς φίλους στο κόμμα και έναν πολύ δυναμικό μέντορα. Ο Παύλος Πολάκης είναι ο άνθρωπος ο οποίος τον πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον γνώρισε στον Αλέξη Τσίπρα και ο οποίος σήμερα εμφανίζεται να του «στρώνει το χαλί» για την επόμενη μέρα.

Όπως γίνεται γνωστό, άνθρωποι του Παύλου Πολάκη θα είναι τα 30 μέλη της ΚΕ που θα υπογράψουν την υποψηφιότητα Στέφανου Κασσελάκη όπως ορίζει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τον ίδιο να μένει εκτός κούρσας διαδοχής παρότι είχε «μετρήσεις δυνάμεις προέδρου» στις δημοσκοπήσεις Ιουλίου.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα δραστηριοποιήθηκε εντόνως στα social media πραγματοποιώντας μάλιστα και επίσκεψη αυτοψίας στα καμένα της Ρόδου και συμπαράστασης στους πληγέντες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι γεγονός πως έχει δώσει ένα νέο ενδιαφέρον στην εσωκομματική κούρσα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημιουργώντας «πονοκέφαλο» πρωτίστως στους συνυποψηφίους. Γράφεται μάλιστα ότι στελέχη της Ομπρέλας έχουν εξαπολύσει σφοδρό πόλεμο εναντίον του ζητώντας ακόμα και την παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ, ο αρθρογράφος, πρώην συνεργάτης του Νίκου Φίλη, Τάκης Κατσαρός, με μία σκληρή ανάρτηση του, τον κατηγορεί ότι επιδίδεται σε «προσωπική εκστρατεία εξαγοράζει δημοσιότητα, στήνει μηχανισμό προβολής». Και σημειώνει ότι «καθένας μπορεί να έχει το ψώνιο, οι θέσεις του να λογίζονται ως συνολικό πολιτικό πρόγραμμα, που συνήθως είναι υπόθεση ενός κόμματος, ενός κινήματος ή μιας συλλογικότητας».

Τίποτα απ’όλα αυτά δεν θα συμβεί, άλλωστε έχει ήδη εξασφαλιστεί η εξ αποστάσεως παρακολούθηση της διαδικασίας του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, ο χρόνος που έχει μπροστά του ο κ. Κασσελάκης δεν επαρκεί για να κάνει την καμπάνια την οποία θα ήθελε. Αν και όπως έχει ηδη προαναγγελθεί, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανακοινώνει την υποψηφιότητα του με ένα βίντεο 4 λεπτών που το έχει επιμεληθεί ο Νίκος Σούλης και μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται οι θέσεις του για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, συνθήματα και το τελικό διακύβευμα.

Το αν η μεταβλητή Κασσελάκης θα αποτελέσει παρένθεση ή σταθερά, μένει να αποδειχθεί στις 10 του Σεπτέμβρη, αν και μετά τη διπλή συντριβή του καλοκαιριού, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη από κάτι νέο… και κατά γενική ομολογία ο φέρελπις πολιτικός, που δεν κουβαλά τα βαρίδια του σκληρού πυρήνα του κόμματος, το εκφράζει.

Ο 35χρονος επιχειρηματίας γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι, ενώ έλκει την καταγωγή του από τα Χανιά και συγκεκριμένα από τον Σκινέ. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι αν και η οικογένειά του ήταν ευκατάστατη, στη συνέχεια χρεοκόπησε, εξαιτίας του «παραδικαστικού κυκλώματος». Έτσι, αναγκάστηκε να αρχίσει από το μηδέν, έχοντας λάβει υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης, όπου και μετακόμισε από την ηλικία των 14 ετών. «Εισιτήριο» που του εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

«Μεγάλωσα σε μια πολύ ευκατάστατη οικογένεια, η οποία χρεοκόπησε οικονομικά, κι έτσι αναγκάστηκα να “δουλέψω” τον εαυτό μου έξω, μέχρι να καταφέρω να γίνω κι εγώ ευκατάστατος. Αυτή η κοινωνική κινητικότητα που έζησα, αυτό που λέμε ευημερία για όλους, εγώ την έχω ζήσει στην πράξη. Η Αμερική σου δίνει μια προοπτική και μια δυνατότητα… υπάρχει κράτος δικαίου» δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή που έδωσε με τον σύντροφό του Tyler Mcbeth στο «Antivirus».

Τα υπόλοιπα από Συνεδρίου και ακολούθως από εκλογικού πεδίου.

Keywords
Αναζητήσεις
kati-allazei-ston-syriza-me-proto-to-meeting-point-sto-meizonos-ellinismou.htm
Τυχαία Θέματα