Κ. Μητσοτάκης: Τι είπε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη διεύρυνση της Ε.Ε. – Ανάρτηση για τα βραβεία του WITSA

15:12 6/10/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο Πρωθυπουργός, στη συζήτηση για τον στρατηγικό προσανατολισμό της Ε.Ε. στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δήλωσε ότι πρέπει να αναγνωριστούν οι πρόοδοι που έχει πετύχει η Ε.Ε. στη διάρκεια της πανδημίας, στο RRF, στο θέμα της ενέργειας.

Συγκεκριμένα είπε ότι, «πρέπει πρώτοι εμείς να αναγνωρίσουμε την γεωπολιτική μας θέση», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «πρέπει να κάνουμε ακόμη πολλά».

Σε ό,τι αφορά τη Διεύρυνση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι θα είμαστε αμετακίνητοι σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στο Κράτος Δικαίου, ενώ πρόσθεσε

ότι και η Επιτροπή πρέπει να είναι αντικειμενική στις εκτιμήσεις της για τις επιδόσεις των υποψηφίων κρατών-μελών και να μην επικρατεί η γεωπολιτική παράμετρος, έναντι των κριτηρίων ένταξης.

Η ελληνική πλευρά προσήλθε στο Συμβούλιο με σταθερές θέσεις: για τη διεύρυνση ως μια διαδικασία που βασίζεται στις επιδόσεις των υποψήφιων χωρών, με κανόνες με βασικό κριτήριο το σεβασμό στο κράτος Δικαίου.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τα βραβεία του WITSA

«Σήμερα δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι όχι για ένα, αλλά για τρία βραβεία που απένειμε στην Ελλάδα ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA που εκπροσωπεί σχεδόν το σύνολο της διεθνούς αγοράς τεχνολογίας από 80 χώρες», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο FB.

Αναλυτικά επισημαίνει ότι «το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων “Φώφη Γεννηματά” κέρδισε το 1ο βραβείο ως εφαρμογή της ψηφιακής Υγείας. Το ίδιο και το Κέντρο Διαλειτουργικότητας όλων των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου στον τομέα του “Μετασχηματισμού του Κράτους”. Ενώ η υπηρεσία myDESKlive για τα ηλεκτρονικά ραντεβού του πολίτη πήρε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία “Ψηφιακή Ευκαιρία Συμπερίληψης”».

Συνεχίζοντας την ανάρτησή του ο πρωθυπουργός δίνει «συγχαρητήρια στην ομάδα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και σε όλα τα στελέχη των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας που εργάζονται γι’ αυτά τα προγράμματα».

Και καταλήγει: «Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις, αλλά τις διαμορφώνει. Και την ίδια ώρα που αντιμάχεται με διαχρονικές παθογένειες, πρωτοπορεί στην καινοτομία και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για μία καλύτερη καθημερινότητα. Λύνοντας τα προβλήματα του παρελθόντος και κερδίζοντας τα στοιχήματα του μέλλοντος. Η Ελλάδα αλλάζει. Βαδίζει μπροστά και στοχεύει ψηλά!».

Keywords
Αναζητήσεις
k-mitsotakis-ti-eipe-sto-evropaiko-symvoulio-gia-tin-dievrynsi.htm
Τυχαία Θέματα